Μ-Λ ΚΚΕ : Ολοι στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη

ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΦΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ
ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ, ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Ενάμιση χρόνο από τότε που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έβαλε τη χώρα κάτω από το ζυγό της τρόικας, ο ελληνικός λαός βουλιάζει μέσα στην οικονομική καταστροφή. Τα απανωτά μνημόνια υποδούλωσης στην ΕΕ και το ΔΝΤ που ο Γ. Παπανδρέου εμφάνισε προκλητικά σαν «πατριωτικές»(!) πράξεις για τη «διάσωση της χώρας» είναι ολοφάνερο ότι έχουν οδηγήσει την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και σε καταπάτηση της εθνικής κυριαρχίας της.
Η τελευταία απόφαση της ΕΕ, που η κυβερνητική προπαγάνδα επεχείρησε να παρουσιάσει σαν «ανάσα» για την ελληνική οικονομία, ήλθε να πιστοποιήσει την αδυναμία της Ελλάδας να πληρώσει το χρέος της και επέβαλε μια «αναδιάρθρωσή» του που φορτώνει τη χώρα με μεγαλύτερο ξένο δανεισμό και υπαγορεύει ακόμα πιο δυσβάστακτους όρους αποπληρωμής του. Η πολιτική των μνημονίων έχει θέσει κάτω από τον άμεσο ξένο οικονομικό έλεγχο τη χώρα, ξεπουλάει και υποθηκεύει τον πλούτο της στους ξένους πιστωτές, φέρνει σαρωτικά κύματα οικονομικής εξόντωσης του λαού.
Οι βαριές συνέπειες αυτής της πολιτικής και της οικονομικής κρίσης αποτυπώνονται στις πρωτοφανείς διαστάσεις που έχει πάρει η ανεργία, στο σφαγιασμό των μισθών και των συντάξεων, στο τσάκισμα των ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, στη διάλυση των ΣΣΕ και των εργασιακών σχέσεων, στην αποσάθρωση της δημόσιας υγείας και παιδείας και γενικότερα των δημόσιων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, στη μαζική εκποίηση δημόσιων επιχειρήσεων και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.
Ακόμα και τα επίσημα στοιχεία του κράτους δεν μπορούν να κρύψουν πλέον ότι η αύξηση του χρέους έχει γίνει ανεξέλεγκτη, το κρατικό έλλειμμα εκτινάσσεται και η ελληνική οικονομία γκρεμίζεται μέσα στο βάραθρο της οικονομικής κρίσης, με μεγάλη πτώση του ΑΕΠ.
Μπροστά σ' αυτόν τον οικονομικό κατήφορο η μόνιμη απάντηση της κυβερνητικής πολιτικής και οι επιταγές της τρόικας είναι τα «πρόσθετα» αντιλαϊκά μέτρα. Ένα νέο τέτοιο πακέτο μέτρων δρομολογήθηκε ήδη από το καλοκαίρι και θα έχει δριμύτερη συνέχεια με πολλαπλά φορολογικά χαράτσια, με τη νέα περικοπή των μισθών των δημόσιων υπαλλήλων και των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, τη μείωση των επικουρικών συντάξεων και το πέταγμα χιλιάδων εργαζομένων από τα βαριά και ανθυγιεινά, την κατάργηση δημόσιων οργανισμών και το πέρασμα χιλιάδων υπαλλήλων στην «εργασιακή εφεδρεία» και μετά από ένα χρόνο στην ανεργία, την επέκταση της «απελευθέρωσης των επαγγελμάτων», την ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων, τις αποκρατικοποιήσεις. Για την επιβολή του εντείνεται η προπαγάνδα συκοφάντησης των εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων, ενισχύεται το αυταρχικό και κατασταλτικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης και συγκροτείται, κάτω από την ταμπέλα της «εθνικής συναίνεσης», ένα μέτωπο κυβέρνησης - ΝΔ - ΛΑΟΣ - ΔΗΣΥ, που ήδη στη Βουλή εκφράζεται με την κοινή ψήφιση νόμων του μνημονίου (κατάργηση δημόσιου πανεπιστήμιου, δημόσιων οργανισμών κ.λπ.)
Οι εργαζόμενοι καλούνται να οργανώσουν καλύτερα την αντίστασή τους. Καλούνται να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που δημιουργούν οι συμβιβασμένες με την πολιτική του μνημονίου ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και να δώσουν συνέχεια στους μαζικούς αγώνες που ξεκίνησαν εδώ και ενάμιση χρόνο ενάντια στο μνημόνιο και τους νόμους του, να συντονίσουν και να συμπαρατάξουν τις κινητοποιήσεις τους.
Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, τα λαϊκά στρώματα δεν θα υποταχθούν στην πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της εθνικής υποτέλειας. Αυτό δείχνει και ο αγώνας της νεολαίας στα Πανεπιστήμια που χρειάζεται να έχει την πιο πλατιά υποστήριξη.
Οι εργατικοί και λαϊκοί αγώνες για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - ολιγαρχίας είναι ανάγκη να διευρυνθούν, να ενοποιηθούν, να δυναμώσουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.