ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ: Να ανακόψουμε τη βαρβαρότητα της εποχής - Να αντισταθούμε στην εξαθλίωση της ζωής μας - Να ξεσηκωθούμε, να επαναστατήσουμε

Τι «έκπληξη» λοιπόν μας φύλαγε η ΔΕΘ; Μα τι άλλο, ένα ακόμη μέτρο που θα «σώσει» τη χώρα. Μια νέα φοροεπιδρομή σαν συνέχεια της άγριας καταλήστευσης του λαού που έχει απογειωθεί εδώ και μερικά χρόνια και προετοιμαζόταν με διάφορες αφορμές και ευκαιρίες εδώ και δεκαετίες.
Φυσικά είχαν προηγηθεί πολλές ακόμη φοροεπιδρομές, πλαισιωμένες από ιδιωτικοποιήσεις, «απελευθερώσεις», μετατάξεις, συγχωνεύσεις, χαράτσια, ελαστικοποιήσεις εργασιακών σχέσεων και ό,τι άλλο μπορεί να επινοήσει το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο για να διευρύνει την κερδοφορία του, για να διαμορφώσει όρους ευνοϊκούς για τις ανταγωνιζόμενες μερίδες του, για να δώσει διέξοδο στην ιμπεριαλιστική επέκταση και την αναδιανομή αγορών και σφαιρών επιρροής. Και, βεβαίως, για να δυσχεράνει όσο περισσότερο μπορεί την κοινωνική και πολιτική θέση των εργαζόμενων και της εργατικής τάξης που είναι, και μπορούν κάτω από προϋποθέσεις να μπουν, εμπόδιο στη ληστρική μανία του καπιταλισμού και τη θηριωδία του ιμπεριαλισμού.
Οσοι πάλι, από την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και τη Θεσσαλονίκη, είχατε απορίες γιατί κινητοποιήθηκαν τόσες πολλές δυνάμεις καταστολής για μερικές χιλιάδες διαδηλωτές, που οι μισοί και πλέον δεν ήταν Θεσσαλονικείς, πήρατε μια χαρά τις «απαντήσεις» σας. Ηταν μια σαφής προειδοποίηση προς τους εκατοντάδες χιλιάδες φτωχούς, άνεργους, άστεγους, εξαθλιωμένους και σ' όσους πρόκειται να τους πλαισιώσουν σύντομα, να κάτσουν «φρόνιμα» και να αφήσουν την πολιτική «ηγεσία» ανενόχλητη, υπό την καθοδήγηση των ξένων συμμάχων της ΕΕ και του ΔΝΤ, να σώσει τη χώρα και να «περιορίσει» τα ελλείμματα για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.