Μόσιαλος

 «Ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος. Είναι μία είσπραξη 54 δισ. ευρώ. Αυτό πρέπει να εισπράξει ο προϋπολογισμός μέχρι το τέλος της χρονιάς. Δεν αλλάζει το συνολικό ύψος του στόχου. Το σύνολο του στόχου παραμένει το ίδιο. Αυτό σημαίνει ότι αν είναι να πληρώσουμε ως ελληνικά νοικοκυριά 54 δισ., θα τα πληρώσουμε με διαφορετικό μείγμα πολιτικής. Δηλαδή, αντί να τα πληρώνουμε ΦΠΑ, θα τα πληρώσουμε με κάποιον άλλο τρόπο. ΄Η αν δεν τα πληρώσουμε με κάποιον άλλο τρόπο,  θα τα πληρώσουμε με αύξηση ΦΠΑ ή με περικοπή δαπανών. …

Οι εκλογές είναι το τελευταίο πράγμα, το οποίο θέλει ο ελληνικός λαός. Από εκεί και πέρα, αυτό που έχει σημασία για τον ελληνικό λαό, είναι να προχωρήσουμε στην επίτευξη των στόχων και στην υλοποίηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου. Σε καμία περίπτωση οι εκλογές δεν θα είναι λύση για τον ελληνικό λαό».

Τα παραπάνω δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προπαγάνδας, 

Απέδωσε τις δικές του, και τις κλίκας του φυσικά, επιθυμίες, σαν επιθυμίες του ελληνικού λαού. Άλλες εποχές οι φασίστες καταλάμβαναν την εξουσία με το πρόσχημα ότι θα «σώσουν από τον κομμουνιστικό κίνδυνο». Τώρα ο Μόσιαλος υπηρετώντας την αστική κυβερνητική δικτατορία θέλει κι αυτός να μας «σώσει» –στο όνομα πάντα του ελληνικού λαού- από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Είναι μια καραμέλα που την πιπιλίζουν μήνες δημοσιοκαφρικά κυβερνητικά φερέφωνα και αστικό πολιτικό προσωπικό και δεν λέει να λιώσει. Ξεκίνησε με το πρώτο μνημόνιο, επανήλθε με το μεσοπρόθεσμο, εμφανίστηκε με την «τρίτη δόση» και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. 

Όχι φυσικά ότι μας εντυπωσιάζει η αλαζονεία και η αυθάδεια του Μόσιαλου. Το μόνο που μπορεί να προσθέσουμε είναι για μια ακόμη φορά βλέπουμε πόσο αδίστακτη είναι η μνημονική κυβέρνηση που θα κάνει τα πάντα –αν την αφήσουμε- να εξαθλιώσει εντελώς πλατιές λαϊκές μάζες για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα μιας δράκας πλουτοκρατών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.