ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Τρίτη 6 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Κ. Σπηλιωτόπουλου με αντιπροσωπεία του σωματείου εργαζομένων στην Ηλεκτρομηχανική Κύμης, τη διεύθυνση του εργοστασίου και βουλευτές του Νομού Εύβοιας, με θέμα, ενημέρωση για την κατάσταση στην «Ηλεκτρομηχανική».
Στη συνάντηση συμμετείχε ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Εύβοιας.

Μετά τη συνάντηση ο Γιώργος Μαρίνος έκανε την εξής δήλωση:
«Οι κυβερνητικές θέσεις, για άλλη μια φορά επιβεβαιώνουν τους μεγάλους κινδύνους για την τύχη του εργοστασίου και των εργαζομένων στην Ηλεκτρομηχανική αφού η γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική που προβλέπει την ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), το κλείσιμο εργοστασίων και διατήρηση δύο εργοστασίων, το ένα για την παραγωγή οπλισμού και το άλλο για παραγωγή πυρομαχικών, διαμορφώνει πολύ επικίνδυνη κατάσταση, που αφορά άμεσα και την Ηλεκτρομηχανική της Κύμης.
Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία ούτε από το ΠΑΣΟΚ, ούτε από τη ΝΔ.
Η Ηλεκτρομηχανική απαξιώνεται συνειδητά για πολλά χρόνια, ενώ έχει σοβαρές παραγωγικές δυνατότητες και μπορεί να παράγει σειρά εφοδίων, (μεταξύ των οποίων αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη, στολές κα) για το στρατό, τα σώματα ασφαλείας και άλλους τομείς.
Το ΚΚΕ είναι αντίθετο στην ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και στο κλείσιμο των εργοστασίων.
Είναι αντίθετο σε κάθε σχέδιο που συνεχίζει την απαξίωση και οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση, στο κλείσιμο της Ηλεκτρομηχανικής, στην απόλυση εργαζομένων, στο αντεργατικό μέτρο της «εργασιακής εφεδρείας», που αποτελεί μέσω απολύσεων.
Ο λαός της Εύβοιας με τους χιλιάδες ανέργους και τα οξυμένα προβλήματα έχει υποχρέωση να σηκώσει κίνημα στήριξης και αλληλεγγύης, να αποτρέψει κάθε αντιλαϊκό σχέδιο σε βάρος της Ηλεκτρομηχανικής και των εργαζομένων της.
Στην κατεύθυνση αυτή το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα συνεχίζουν τις προσπάθειες και θα διαθέσουν όλες τους τις δυνάμεις».


7.9.2011 Γιώργος Μαρίνος
Βουλευτής Εύβοιας
Του ΚΚΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.