Εφαρμογή 120 μέτρων κατεδάφισης της ζωής μας

Στην άμεση εφαρμογή 120 μέτρων μνημονιακής κατεδάφισης και λεηλασίας, φαίνεται πως "κλειδώνουν" οι επαφές κυβέρνησης - τρόικας. Ο συγκεκριμένος, σχεδόν εξωπραγματικός αριθμός μέτρων ομολογήθηκε από τον ίδιο τον Πόλ Τόμσεν του ΔΝΤ.

Τα μέτρα θα εξειδικευτούν περαιτέρω, ως προς τις λεπτομέρειες εφαρμογής τους, κατά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής στις 11:30.  

 
Τα κύρια εξ' αυτών είναι τα εξής:
Αφορολόγητο: Προβλέπεται μείωση του αφορολογήτου ορίου ακόμα και στις €4.000 υποβάλλοντας έτσι τα πιο εξαθλιωμένα στρώματα της κοινωνίας σε μια πραγματική ληστεία. Δεν είναι πλέον υπερβολή να πούμε πως κυβέρνηση - τρόικα, κλέβουν στην κυριολεξία το ψωμί από το τραπέζι των πλέον κακοπληρωμένων και επισφαλών εργαζομένων στη χώρα, επιβάλλοντας παράλληλα πρόσθετες δυσβάσταχτες φορολογικές επιβαρύνσεις (έως και €400) στους υπόλοιπους...
Χαράτσι ακινήτων: Το χαράτσι στα ακίνητα θα διατηρηθεί μέχρι το 2014, με προοπτική, δηλαδή, να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα! Φυσικά θα διατηρηθεί και ο εκβιαστικός τρόπος εισπραξής του μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, ενώ παράλληλα η σχεδιαζόμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα στείλει το ύψος του χαρατσιού στο... Θεό!
Απολύσεις: Τη Δευτέρα το πρωί η τρόικα ζητούσε 100.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015. Την Τρίτη το πρωί ζήτησε 150.000 απολύσεις και την Τρίτη το βράδυ οι απαιτούμενες απολύσεις έγιναν 200.000!!! Προφανώς για την τρόικα δεν αρκούν οι αθρόες συνταξιοδοτήσεις που μάλλον θα ξεπέρναγαν τις 100.000 (λόγω ασφαλιστικού, ενιαίου μισθολογίου κλπ), αλλά θέλει να γευτεί και "αίμα" απολύσεων!
Πρώτα θύματα αναμένεται να είναι οι εργαζόμενοι (ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, και συμβασιούχοι) σε ΔΕΚΟ, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, αλλά και στις 1.500 περίπου δημοτικές επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα. Μάλιστα η αρχική λίστα της εφεδρείας των 20.000 εργαζομένων (από οργανισμούς κλπ) θα διευρυνθεί με άλλες 10.000 από το σύνολο των ΝΠΔΔ. Σε ότι αφορά τους συμβασιούχους, θα υπάρξει μαζική "σφαγή" με περικοπή 50% του αριθμού τους για το 2012, από 10% που είχε προβλεφθεί αρχικά!
Σε μεσοβραχυχρόνιο ορίζοντα, το πιο σκληρό μέτρο θα αποδειχθεί η περικοπή των οργανικών μονάδων όλου του Δημοσίου κατά 30% όπως ζητάει με επιστολή του από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας. Έτσι κρίσιμες κοινωνικές λειτουργίες του κράτους θα περικοπούν (πχ σήμερα μια κοινωνική υπηρεσία έχει x κενές οργανικές θέσεις, μετά θα έχει πλεονάζον προσωπικό...) ενώ θα ανοίξει ο δρόμος για απολύσεις μόνιμων υπαλλήλων, χωρίς καμία αποζημίωση, καθώς η συνταγματικά κατοχυρωμένη μονιμότητα συνδέεται με την οργανική θέση.
Μισθοί: Αμεση εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου - πεινολογίου, από 1η Οκτωβρίου, με δραστικές περικοπές στους μισθούς και χωρίς «προσωπικές διαφορές». Οι μειώσεις μισθών υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τουλάχιστον το 40% με 50%, ενώ ακούγεται πολύ έντονα μέχρι και η μείωση του ίδιου του "βασικού" μισθολογίου πείνας της ΑΔΕΔΥ!
Συντάξεις: Περικοπές στις συντάξεις με την επιβολή πλαφόν ύψους €1.700 (ή επιβολή νέου ΛΑΦΚΑ) με παράλληλο ψαλίδι 40% στις επικουρικές συντάξεις από την 1η Οκτώβρη.   

Πετρέλαιο: Άμεση εξομοίωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το πετρέλαιο θέρμανσης θα σκαρφαλώσει τουλάχιστον στο €1,40/λίτρο με μια τετραμελή οικογένεια που πέρυσι πλήρωσε € 1.700 για τις ανάγκες της σε θέρμανση φέτος να καλείται να πληρώσει €1.000 παραπάνω!

«Μαύρη τρύπα» ύψους 4,5 δισ. ευρώ για το 2012 βλέπει ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ για την Ελλάδα Πολ Τόμσεν, σύμφωνα με εσωτερική έκθεσή του, την οποία δημοσιοποίησε το Mega. O Πολ Τομσεν μιλά για 120 παρεμβάσεις που θα πρέπει να προωθήσει η κυβέρνηση.
Οι συζητήσεις του υπουργείου Οικονομικών με την τρόικα κατέληξαν σε μια κατ' αρχήν συμφωνία αργά το βράδυ της Τρίτης κι έτσι οι επικεφαλής της θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Στο μεταξύ, το Σαββατοκύριακο, ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος θα έχει επαφές με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
Όπως ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, υπό συζήτηση είναι όχι μόνο τα πρόσθετα μέτρα του προϋπολογισμού του 2011 και η προετοιμασία του 2012, αλλά και τα μέτρα του 2013 και 2014, τα οποία δεν είχαν εξειδικευθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στο Reuters ότι η κυβέρνηση συμφώνησε να εφαρμόσει νωρίτερα κάποια μέτρα του μεσοπρόθεσμου, χωρίς να αλλάξουν οι βασικοί στόχοι, δεσμευόμενη να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα μέχρι το 2014, καθώς και να προχωρήσει σε πώληση δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ.
Είναι προφανές ότι η τρόικα θέλει να εξασφαλίσει από τώρα δεσμεύσεις για την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση την επόμενη τριετία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.