Εν όψει μιας επικείμενης χρεοκοπίας

Παρά τις απεγνωσμένες  προσπάθειες του συγκυβερνήτη της αδίστακτης πολιτικής δράκας του ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου, να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα για τις απαιτήσεις της τρόικας στην επίσπευση νέων δυσβάστακτων μέτρων. Παρά τις εξαγγελίες του για  την άμεση υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου με ξεπούλημα της δημόσιας περιούσιας και την εργασιακή εφεδρεία –απόλυση- 200 χιλιάδων εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, το αδίστακτο κλαμπ των τοκογλύφων δανειστών επιμένει να εκβιάζει για την υλοποίηση των συμφωνημένων, ξέρωντας πως ούτως ή άλλως οι λεκτικές  μπουρδολογίες του δελφίνου ήταν μια συνηθισμένη  παράσταση εσωτερικής κατανάλωσης με πολλά κυβικά αναλγησίας φυσικά.

Έτσι όλη την εβδομάδα που διανύουμε οι επιτελείς των δανειστών δεν έπαψαν να ομολογούν απροκάλυπτα τις απαιτήσεις τους.
Την αρχή έκανε ο γερμανός υπουργός εξωτερικών Σόιμπλε που έστειλε τον καταπέλτη στον Βενιζέλο δηλώνοντας:
«Προς το παρόν οι συνομιλίες με την τρόικα έχουν διακοπεί. Δεν μπορούμε  να έχουμε αυταπάτες. Από τη στιγμή που το κλιμάκιο της τρόικας δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τους όρους, τότε η επόμενη δόση δεν θα εκταμιευτεί». 
Την σκυτάλη πήρε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μάρκ Ρούτε μαζι με τον επίσης Ολλανδό υπουργό οικονομικών Γιαν Κέες Ντε Γιάνκερ  που σε άρθρο τους στους “Financial Tames» τάσσονται υπέρ του διορισμού ενός επιτρόπου που θα έχει την αρμοδιότητα να επιβάλει πρόστιμα και περικοπές σε χώρες που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο Γερμανός επίτροπος για την ενέργεια στην Ε.Ε. Γκ.Ετινγκερ-εμπνεόμενος από το κατοχικό παρελθόν και την αρπαγή του πλούτου  αρκετών χωρών από τη χώρα του- προτείνει: «να αναλάβουν το έργο της συγκέντρωσης φόρων στην Ελλάδα υπάλληλοι  της Ε.Ε.» Υπενθυμίζοντας έτσι στην εθελόδουλη κλίκα του ΓΑΠ και της παρέας του πως τα αφεντικά τους, τους  υπολογίζουν σαν απλούς τοποτηρητές των συμφερόντων τους και είναι έτοιμοι να άρουν την εμπιστοσύνη απέναντι τους  αναλαμβάνοντας οι  ίδιοι την τυπική και ουσιαστική διακυβέρνηση.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τις συνεχιζόμενες πληροφορίες για την αναπόφευκτη και επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας στο εγγύς μέλλον- και γνωρίζοντας πως δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική – θα πούμε πάλι πως ο η μαζική δράση και ανυπακοή είναι μονόδρομος για την καταπιεζόμενη πλειοψηφία να απαλλαγεί μια για πάντα από τις βάρβαρες αυτές πολιτικές και τους  ντόπιους και ξένους επικυρίαρχους που τις επιβάλουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.