Δεν χωρούν αυταπάτες

Ότι είναι επικίνδυνη για τον λαό και τον τόπο αυτή η κυβέρνηση και πρέπει άμεσα να ανατραπεί το ξαναείδαμε και στην σημερινή συνέντευξη που έδωσε ο τύποις πρωθυπουργός.

Αρχικά  άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί άρση μονιμότητας στο δημόσιο τομέα στην επικείμενη Συνταγματική αναθεώρηση. «Δεν υπάρχουν θέματα ταμπού» είπε και στην ουσία προανάγγειλε κάτι τέτοιο, ερχόμενος να επιβεβαιώσει απόλυτα ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του Α. Λοβέρδου με την επίθεση που έκανε στους δημόσιους υπαλλήλους οφείλονταν σε μια μεθοδευμένη κυβερνητική επιλογή. Και ενώ ξεκαθάρισε ότι η βάρβαρη επίθεση στα λαϊκά στρώματα θα συνεχιστεί εξέφρασε παράλληλα την πρόθεσή του να δώσει «γη και ύδωρ» στους πλιτσικαδόρους- «επενδυτές» λέγοντας ότι θα υπάρχουν ειδικές οικονομικές ζώνες στην Ελλάδα όπου εκεί θα γίνουν επενδύσεις κύρια από γερμανικούς μονοπωλιακούς ομίλους, κυρίως στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. (Εδώ να τονίσουμε ότι όταν μιλάμε για «ειδικές οικονομικές ζώνες» αναφερόμαστε σε περιοχές όπου θα υπάρχει ειδικό φορολογικό καθεστώς και ελαστικές εργασιακές σχέσεις).

Απ’ την άλλη πλευρά και μόνο λίγες μέρες μετά το πακέτο απολύσεων, μείωση μισθών, επέκταση της εργασίας λάστιχο ο Ευαγγ. Βενιζέλος και αφού μας είπε ότι «η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν υστερήσεις. Θέλουμε περίπου 2 δισεκατομμύρια και κάτι προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας» ανακοίνωσε νέο χαράτσι στους κατόχους ακινήτων που θα επιβληθεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ προκειμένου να είναι άμεση η είσπραξη του και αδύνατη η αποφυγή του, επικαλούμενος ότι πρέπει «να κλείσει ο προϋπολογισμός του 2011».

Είναι φανερό ότι η βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση δεν έχει τέλος. Αν δεν ανατρέψουμε την μνημονιακή κυβέρνηση κάθε μέρα που θα ξημερώνει θα είναι χειρότερη απ’ την προηγούμενη για τις εργατικές μάζες και τα λαϊκά στρώματα.

Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες. Ο ΓΑΠ το είπε καθαρά στην συνέντευξη τύπου: «Θα πάρω και θα πάρουμε όποια απόφαση χρειαστεί για να μην κινδυνεύσει η πατρίδα μας, να διασφαλίσουμε την ομαλή πορεία …». Εχει στόχο δηλαδή να ισοπεδώσει όλη την ελληνική κοινωνία να φτιάξει είλωτες-εργαζόμενους, να διαλύσει κάθε μορφή κράτους πρόνοιας που έχει απομείνει για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα μιας δράκας πλουτοκρατών ντόπιων και ξένων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.