Περί "αποτελεσματικότητας" και "προσόντων"


«Αν επιστρέφαμε στην δραχμή η Ελλάδα θα σταματούσε να λειτουργεί. Δεν έχουν προχωρήσει οι διαθρωτικές αλλαγές με αποτέλεσμα να έχουμε μια σοβιετικού τύπου οικονομία». 

«Οι τράπεζες σήμερα χρειάζονται ισχυρές αυξήσεις κεφαλαίου, κατά το παράδειγμα της Εθνικής Τράπεζας».

Παλαιότερες δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα

Αν και μόνο με παραπολιτικά σχόλια αξίζει να ασχοληθεί κανένας για το πρόσωπα που στελεχώνουν την συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να αποφύγουμε τον πειρασμό να αναφερθούμε στα διθυραμβικά κείμενα στον ηλεκτρονικό τύπο που συνόδεψαν την ανάληψη του υπουργείου Οικονομικών από τον Γ. Στουρνάρα.

«Ικανός», «έμπειρος», «αποτελεσματικός» είναι κάποιοι απ’ τους χαρακτηρισμούς που του αποδόθηκαν ενώ κάπου διαβάσαμε ότι ο ίδιος ισχυρίστηκε  ότι έχει «αριστερές» οικογενειακές καταβολές, γιατί, λέει, ο πατέρας του υπήρξε γραμματέας του ΕΑΜ Φθιώτιδας και Εύβοιας.

Το τελευταίο ας μην το σχολιάσουμε. Μέχρι τώρα ξέραμε κάποιους να επικαλούνται το αριστερό τους παρελθόν για να πάρουν το διαβατήριο τους για τα σαλόνια της αστικής πολιτικής. Τώρα μάθαμε ότι υπάρχουν και αυτοί που επικαλούνται τους αγώνες των γονιών τους.

Ναι, καμιά αντίρρηση σε όσα γράφουν και λένε τα αστικά ΜΜΕ για τον Γ. Στουρνάρα. «Ο νέος "τσάρος" της οικονομίας Γιάννης Στουρνάρας διαθέτει ένα αρκετά πλούσιο βιογραφικό και μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση οικονομικών θεμάτων, καθώς στους ώμους του σήκωσε ένα μεγάλο βάρος της προσπάθειας εισαγωγής της χώρας στην ΟΝΕ και το ευρώ από τη θέση του προέδρου Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και χαίρει εκτίμησης τόσο στην επιστημονική κοινότητα όσο και στους διεθνείς οικονομικούς κύκλους».
Σύμφωνοι. Ο Γ.Σ  «διαθέτει ένα αρκετά πλούσιο βιογραφικό και μεγάλη εμπειρία». Το ζήτημα όμως είναι σε ποιον την υπηρεσία διαθέτει αυτά τα προσόντα του. Και το παρελθόν του μας λέει ότι τις γνώσεις και τις ικανότητες του τις έχει θέσει στην υπηρεσία της αστικής τάξης που κι αυτή τον αντάμειψε πλουσιοπάροχα. Βρέθηκε να είναι τραπεζίτης, στέλεχος μεγάλων κρατικών οργανισμών, πρόεδρος του Ινστιτούτου του ΣΕΒ.

Και από το καινούργιο του πόστο πάλι θα υπηρετήσει μια βαθιά ταξική αντιλαϊκή πολιτική. Το ζήτημα δηλαδή δεν είναι να έχεις κατάρτιση και προσόντα, κάτι που διαθέτει ο Γ. Στουρνάρας. Το θέμα είναι για ποιον σκοπό τα επιστρατεύεις. Και ο Γ.Σ έχει συστρατευτεί εδώ και χρόνια στο μαύρο μέτωπο που έχει εξαπολύσει μια βάρβαρη επίθεση στα λαϊκά στρώματα ώστε να είναι αυτά που θα πληρώσουν αποκλειστικά την καπιταλιστική οικονομική κρίση. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.