ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ
στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας
Ομιλητής: Πέτρος Κωνσταντίνου, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αθήνας
Είναι εφικτή η ρήξη με το Ευρώ;
Μπορούμε να απαλλαγούμε από το Μνημόνιο χωρίς να προχωρήσουμε σε ρήξη με το Ευρώ; Η απάντηση είναι όχι και γι’ αυτό χρειάζεται να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:
Η πλειοψηφία του κόσμου ψήφισε στις τελευταίες εκλογές ενάντια στο Μνημόνιο. Αυτό το έδειξε με το μαύρισμα της εσωτερικής Τρόικας – του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ.
Αυτό το απόδειξε περίτρανα ανεβάζοντας το ποσοστό της Αριστεράς στο 1/3 των ψηφισάντων, σε δυο εκατομμύρια εκατόν είκοσι χιλιάδες (2.120.000) ψηφοφόρους, πράγμα που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Και απ’ ότι φαίνεται, το ίδιο θα συμβεί και στο δεύτερο γύρο παρά τη συντονισμένη προσπάθεια που κάνουν η Μέρκελ, η Λαγκάρντ και ο Σαμαράς να αλλάξουν το αποτέλεσμα.
Η προσπάθειες των κομμάτων της Αριστεράς – και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ να αποφύγει να συνδέσει την ανατροπή του Μνημονίου με τη σύγκρουση με την Ε.Ε. και το Ευρώ, είναι λάθος και το οδηγεί σε συμβιβασμούς και υποχωρήσεις.
Η διατήρηση του Ευρώ έχει να κάνει με τα κέρδη των καπιταλιστών και όχι με την ευημερία των εργατών. Το κόστος για μας από την παραμονή στην Ευρωζώνη σημαίνει μεγαλύτερη ανεργία, περικοπές, και ανθρωπιστικές καταστροφές χειρότερες απ’ αυτές που γνωρίσαμε μέχρι τώρα.
Η έξοδος από το Ευρώ χρειάζεται να γίνει με πρωτοβουλία των εργατών σε συνδυασμό με την ανατροπή του Μνημονίου και καταργώντας όλα τα μέτρα που έχουν πάρει και σχεδιάζουν ακόμα η Τρόικα και οι Τραπεζίτες.
Πώς μπορούν οι εργάτες να πάρουν τέτοια απόφαση; Πώς αυτό δεν θα σημάνει μεγαλύτερη στέρηση – όπως μας απειλούν – αλλά προοπτική για μια εναλλακτική κοινωνία. Για μια κοινωνία όπου στο κέντρο θα βρίσκονται οι ανάγκες μας και όχι τα κέρδη τους.
Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα σας καλεί στις συγκεντρώσεις που οργανώνει πανελλαδικά για να συζητήσουμε αυτή την προοπτική, την προοπτική που παλεύει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Ρήξη με το Ευρώ και την Ε.Ε.
Διαγραφή του χρέους
Κρατικοποίηση των τραπεζών χωρίς αποζημίωση με εργατικό έλεγχο
Απαγόρευση των απολύσεων
Εργατικός έλεγχος σε όλη την κοινωνία
Να δυναμώσουμε την Αντικαπιταλιστική Αριστερά ψηφίζοντας ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.