Ραντεβού στις επερχόμενες…. διαδηλώσεις, απεργίες, κινητοποιήσεις.

Φίλες και φίλοι
Οι δυνάμεις μας δεν ήταν ποτέ συμπλήρωμα της λεγόμενης επίσημης Αριστεράς ΚΚΕ και ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ.
Έχουμε τη δική μας ιστορία. Χρόνια καταθέτουμε την άποψη μας και το κάνουμε και σε αυτές τις εκλογές. Χωρίς να το παίζουμε ούτε διαχειριστές των αγώνων όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε ιδιοκτήτες της απόλυτης αλήθειας όπως το ΚΚΕ.

Φίλες και φίλοι
Δεν ξέχασα το ερώτημα
Γιατί, λοιπόν, να ψηφίσω εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ;
Ψηφίζω εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ γιατί χρόνια τώρα οι δυνάμεις που την απαρτίζουν μου ξεκαθαρίζουν χωρίς να με μπερδεύουν ότι το καπιταλιστικό σύστημα δεν διαφεντεύει για να κάνει παροχές ή να ανακουφίζει τους εργαζόμενους αλλά για να τους εκμεταλλεύεται.
Ψηφίζω εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ γιατί έχουν δίκιο όταν λένε πως οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις δεν υπάρχουν για να «βοηθούν» τις εξαρτημένες χώρες αλλά να τις ληστεύουν.
Ψηφίζω εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ γιατί οι δυνάμεις που την απαρτίζουν έγκαιρα διέγνωσαν ότι η ΕΕ δεν συστάθηκε για να προωθεί την ισομερή ανάπτυξη των χωρών αλλά για να επιτρέπει στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές ευρωπαϊκές μητροπόλεις να εκμεταλλεύονται πολλαπλώς τις άλλες χώρες της ΕΕ.
Ψηφίζω εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ γιατί δεν μου χαϊδεύει τα αφτιά δήθεν ότι αυτά που ζω είναι αποτελέσματα αποφάσεων κάποιων κυβερνήσεων που μπορεί να αλλάξουν με τη ψήφο από επόμενες κυβερνήσεις.
Ψηφίζω εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ γιατί οι δυνάμεις που την απαρτίζουν πασχίζουν συστηματικά χρόνια τώρα να πείσουν ότι μόνο με οργάνωση και πάλη καθημερινή στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στους χώρους σπουδών, κόντρα στους ντόπιους εκπροσώπους του κεφαλαίου και των εντολέων τους ιμπεριαλιστών θα μπορέσουμε να έχουμε νίκες και επιτυχίες.
Ψηφίζω εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ ώστε να ενισχύσω την κατεύθυνση άμεσα μετά τις εκλογές οι δύο οργανώσεις να βάλουν αποφασιστικά μπροστά την πρωτοβουλία για ένα ταξικό μετωπικό σχήμα με αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά σε όσο το δυνατόν περισσότερους εργασιακούς χώρους, γειτονιές, χώρους σπουδών. Και να δώσουν χώρο και λόγο σε πολλούς αγωνιστές που, ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσουν στις εκλογές, έχουν το κέφι να στηρίξουν μια τέτοια πολιτική, κινηματική πρωτοβουλία.
Ψηφίζω εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ γιατί οι δυνάμεις που την απαρτίζουν θέλουν να αντιμετωπίσουν, μαζί με όλο το λαό, την καταστολή του κρατικού μηχανισμού αλλά και να αντισταθούν στην αντιοργανωτική και αντικομμουνιστική υστερία.
Ψηφίζω εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ γιατί δεν δέχτηκαν ποτέ και ούτε πρόκειται ποτέ να δεχτούν χρήματα από τις διάφορες κρατικές ενισχύσεις που δίνονται στα κόμματα και που αρκετοί στην Αριστερά θεωρούν φυσιολογικό να τα παίρνουν! Και γιατί δεν φιλοξενούν κρατικές διαφημίσεις στα έντυπά τους.
Ψηφίζω εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ γιατί στα ψηφοδέλτια της συμμετέχουν αγωνιστές ενταγμένοι στο κομμουνιστικό, αριστερό και λαϊκό κίνημα από τα μαθητικά ή φοιτητικά τους χρόνια, αγωνιστές που δώσανε μάχες από τη δεκαετία του ‘60 ενάντια στην ρεβιζιονιστική στροφή του κομμουνιστικού κινήματος, αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, άνθρωποι που ήταν και είναι παρόντες σε όλες τις μεγάλες μάχες του λαού από τα χρόνια της μεταπολίτευσης μέχρι και σήμερα.
Ψηφίζω εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ γιατί οι υποψήφιοι της ήταν παρόντες, παρέμβηκαν, συνέβαλαν ενεργά στους μεγάλους αγώνες του λαού και της νεολαίας. Στους αγώνες της φοιτητικής νεολαίας το 2006 – 07, στην εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, στις απεργίες στους χώρους δουλειάς και στις μεγάλες πανεργατικές διαδηλώσεις του 2010, στις απεργίες και στον ξεσηκωμό του λαού το καλοκαίρι του 2011 στις πλατείες όλης της Ελλάδας.
Ψηφίζω εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ γιατί θέλει να δώσει τη μάχη μέσα στο λαό. Για να οικοδομηθεί το εργατικό λαϊκό κίνημα της εποχής μας χειραφετημένο πολιτικά από τις απάτες και τις αυταπάτες για το σύστημα και τα χαρακτηριστικά του αλλά και τον αναχωρητισμό ή την υποταγή στα αστικά ιδεολογήματα όλης σχεδόν της υπόλοιπης Αριστεράς.

Φίλες και φίλοι
Ραντεβού στις επερχόμενες…. διαδηλώσεις, απεργίες, κινητοποιήσεις.
Καλή δύναμη!


Το κείμενο είναι ομιλία του Δ. Μπαμπίλη στην προεκλογική συγκέντρωση της ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.