ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Η υγεία και η πρόνοια είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου, κάθε εργατικής λαϊκής οικογένειας. Πρέπει με ευθύνη της οργανωμένης κοινωνίας – του κράτους να παρέχεται δωρεάν και σε καλή ποιότητα, σε όλους ανεξάρτητα από φύλο, φυλή και οικονομική κατάσταση.
Δεν μπορεί και δεν πρέπει να στηρίζεται στις λογικές της φιλανθρωπίας και της εθελοντικής προσφοράς, που δεν μπορούν, ούτε πρέπει να υποκαταστήσουν την κρατική μέριμνα.
Είναι διαφορετικό πράγμα η κοινωνική ταξική αλληλεγγύη σε κάθε πλευρά της ζωής των εργαζομένων, όπου ο καθένας βοηθάει και συμπαρίσταται στον συνάδελφο και γείτονα του, από το να καλλιεργεί κανείς αυταπάτες και ψεύτικη ευφορία υποκαθιστώντας κρατικές υποχρεώσεις.
Άλλωστε ο λαός χρόνια τώρα πληρώνει τα ασφαλιστικά του ταμεία και δικαιούται τις παροχές του.
Η υγεία και η πρόνοια του λαού είναι βασική και πρώτιστη υποχρέωση του κράτους και δεν μπορεί να ιεραρχείται πίσω από τις ανάγκες των τραπεζών και τις υποχρεώσεις σε δανειστές, χάριν των συμφερόντων της ολιγαρχίας του πλούτου και των μονοπωλίων.
Σε αυτά τα πλαίσια αντιλαμβανόμαστε και την λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου στην Λαμία, που φυσικά δεν μπορεί να υποκαταστήσει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τον οικογενειακό γιατρό. Δεν μπορεί να παρέχει υπηρεσίες πρόληψης. Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ανάγκη των εργαζόμενων και των συνταξιούχων για δωρεά παροχή όλων των φαρμάκων.
Θεωρούμε πως πέρα από τις λίγες υπηρεσίες που θα προσφέρει εξ αντικειμένου, θα συντηρήσει και θα αναπτύξει αυταπάτες.
Κατά την γνώμη μας ταιριάζει απόλυτα στην πολιτική λογική της συγκυβέρνησης Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και φυσικά του ΣΥΡΙΖΑ.
Για την ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών είναι δικαίωμα εργαζομένων και υποχρέωση για την πολιτεία. Μπορεί να αποτελεί αντικείμενο διεκδικήσεων.
Δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν φιλανθρωπία.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Χρονάς Τάσος.
Γκικόπουλος Γιώργος.
Ντούρου Σοφία (Ιωάννα)


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.