Σαμαράς: Οταν τις χιλιάδες ανθρωποθυσίες τις ονομάζει "ποιοτική αναβάθμιση του δημοσίου" !!!


«Μες την τρελή χαρά» Σαμαράς και εκπρόσωποι της τρόικας ανακοίνωσαν την συμφωνία που κατέληξαν μετά τις προσχηματικές διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών. Η ουσία της διαπραγμάτευσης στο όνομα της οποίας ορκίζονται κάθε φορά οι κυβερνητικοί εταίροι συνίσταται στο τρίπτυχο απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων διάλυση του κοινωνικού κράτους», αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση του Σύριζα).

 Η εκτίμηση του Σαμαρά ότι «οι θυσίες πιάνουν τόπο και τα πράγματα αλλάζουν», έχει τόση αξία όσο για η διαπίστωση του, ότι οι απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2014, «δεν είναι ανθρωποθυσία, όπως λένε μερικοί, αλλά ποιοτική αναβάθμιση του Δημοσίου»!!! 

Πέρα απ’ το ότι απολύονται άμεσα χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι,  και ταυτόχρονα δημιουργούνται οι προοπτικές για την οριστική άρση της μονιμότητας στο δημόσιο τομέα, η συμφωνία προβλέπει επίσης μονιμοποίηση του χαρατσιού στα ακίνητα, παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις , συνέχιση και ένταση της φοροκαταιγίδας που πλήττει τα λαϊκά στρώματα.

Σε σχόλιο του γραφείου τύπου του ΚΚΕ, που είχε προηγηθεί υπογραμμιζόταν: «Καμιά αναμονή. Η διαπραγμάτευση κυβέρνησης – τρόικας θα καταλήξει και πάλι σε κλιμάκωση των αντεργατικών μέτρων. Με πρόσχημα τους επίορκους προχωρούν σε χιλιάδες απολύσεις και ταυτόχρονα προωθούν κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, νέους φόρους και χαράτσια, ιδιωτικοποιήσεις. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει πια να υποκύψει στην προπαγάνδα και τους εκβιασμούς της συγκυβέρνησης ή να εξαπατηθεί και πάλι από τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου». Χρειάζεται τώρα εργατική λαϊκή αφύπνιση και συμμαχία για την απόκρουση και την ανατροπή της πολιτικής που εξοντώνει το λαό για τα συμφέροντα των μονοπωλίων».

Για το ίδιο θέμα άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και ο Α. Τσίπρας στα πλαίσια εκδήλωσης των νέων ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.