Σαμαράς: Η Ελλάδα είναι πρώτη στην ανεργία των νέων


Καλές οι διαπιστώσεις, όμως κύριε Πρωθυπουργέ όταν αναφέρεστε στα ιστορικά υψηλά ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα δεν μπορείτε να το κάνετε λες και εσείς κυβερνάτε μία άλλη χώρα με άλλους πολίτες.

Οι διαπιστώσεις ότι η Ελλάδα πλήττεται από πρωτοφανή ανεργία είναι για να τις κάνουν οι δημοσιογράφοι, οι σχολιαστές, και πολύ περισσότερο οι ίδιοι οι πολίτες που ζουν στο πετσί τους την σκληρή καθημερινότητα της εργασιακής και κοινωνικής περιθωριοποίησης.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες "έστειλε μήνυμα" όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της διαπλοκής, ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο τέτοιους ρυθμούς ανεργίας. Σε ποιους το έστειλε το μήνυμα; Αυτό στον απλό πολίτη κάνει κάπως σαν την παροιμία που λέει "τα λέω στο σκύλο μου, κι ο σκύλος στην ουρά του".
Ο κ. Σαμαράς εφαρμόζει πλήρως την πολιτική που προεκλογικά ως αξιωματική αντιπολίτευση επέκρινε και απέρριπτε. Έγινε ένας νέος Γιώργος Παπανδρέου στην θέση του ΓΑΠ. Υποταγμένος στα θελήματα των δανειστών μας και τις επιταγές της Τρόικας. Παρακολουθεί τον κόσμο να χάνει τις δουλειές του και τα εισοδήματά του, και ο ίδιος από τις Βρυξέλλες να προβαίνει σε... διαπιστώσεις. Να θυμίσουμε ότι το ίδιο έκανε και ο ΓΑΠ: με τον Σαμαρά στο εσωτερικό της Ελλάδας να εξαγγέλλει τα... Ζάππεια σε διάφορα νούμερα.
Κύριε Σαμαρά, είστε Πρωθυπουργός. Ένας Πρωθυπουργός δεν διαπιστώνει την δύσκολη πραγματικότητα, αλλά την διαμορφώνει προς όφελος των πολιτών του. Εσείς επιλέγετε να κάνετε το πρώτο, γιατί απλούστατα ξέρετε- και ξέρουμε- ότι έχετε παραδώσει τα κλειδιά της διακυβέρνησης της χώρας στην Τρόικα, τη Γερμανία και τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών.
Όμως εκεί στις Βρυξέλλες που επισκέπτεστε συχνά, τουλάχιστον μην προκαλείτε. Μην παίζετε άλλο με τα νεύρα των πολιτών να σας ακούνε να τους λέτε πράγματα που ο ελληνικός λαός γνωρίζει γιατί τα βιώνει.
Αυτή άλλωστε είναι η διαφορά ανάμεσα σε Πρωθυπουργούς της πυγμής και σε Πρωθυπουργούς μαριονέτες. Διαλέγετε εσείς κ. Σαμαρά τι από τα δύο προτιμάτε να είστε. Φαντάζεται κανείς ότι δεν χρειάζεται και πάλι η υπόδειξη της Γερμανίας να το αποφασίσετε κι αυτό. Σωστά;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.