Της Κορέας..

.

Η προπαγάνδα των καουμπόηδων, είναι κυριολεκτικά για γέλια. Πρέπει να θεωρούν πολύ χάπατο το «μέσο Αμερικάνο φορολογούμενο». Έκαναν πολέμους δήθεν για να προστατευθούν από ανύπαρκτα όπλα μαζικής καταστροφής και εκεί που υπάρχουν πράγματι πυρηνικά, τους διαβεβαιώνουν, ότι δεν μπορούν να κάνουν ζημιά!

Πρώτα απ όλα, το να καταστρέψεις ακόμη κι ένα βαλλιστικό πύραυλο, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πρέπει να έχεις απαραίτητο χρόνο προειδοποίησης, να υπολογίσεις την ταχύτητα, την τροχιά, να τάξεις τα αντιβαλλιστικά βλήματα στην περιοχή και πολλά άλλα. 
Η ευστοχία των Patriot στους απαρχαιωμένους Scud ήταν 75% -50% με «ιδανικές συνθήκες». Δηλαδή όταν εκτοξεύονταν ένας πύραυλος τη φορά και προειδοποιούσαν όλα τα μέσα των ΗΠΑ το Ισραήλ. Σε μαζική πυρηνική επίθεση δεν υπάρχει αντίδοτο.

Δεν αναφέρομαι στο πυρηνικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας. Εκεί υπάρχουν λίγοι πύραυλοι μακριά από την καρδιά των ΗΠΑ. Όμως η Βόρεια Κορέα μπορεί μια χαρά να απειλήσει συμμάχους των Ιμπεριαλιστών, που είναι Αδύνατο να προλάβουν, να αντιδράσουν.
Αυτό οι ΗΠΑ το ξέρουν. Όπως ξέρουν ότι η πολιτική τους έχει ενοχλήσει σοβαρά ένα δράκο. Ένα μεγάλο θηρίο, που πρόκειται να γίνει η πρώτη οικονομία πάρα πολύ σύντομα. Η Κίνα θεωρεί ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντα της τη Βόρεια Κορέα. Οι Βόρειοι δεν είναι μόνοι. Όπως κι Ιρανοί, οι Σύριοι, κλπ.

Ακόμη κι αν τα βρουν με την Κίνα, οι Αμερικανοί θα το σκεφτούν διπλά να πλήξουν τη Βόρεια Κορέα. Όσο κι αν το ονειρεύονται. Αυτό, γιατί θα χάσουν. Πως λες ότι θα χάσουν, όταν είναι δυνατότεροι; Θα με ρωτήσετε.
Σ' ένα πόλεμο, η ισχύς πυρός και οι αριθμοί παίζουν οπωσδήποτε ρόλο. Ας δούμε μερικούς:
Οι ΗΠΑ έχουν πάνω από 8.000 άρματα μάχης τελευταίας τεχνολογίας, πάνω από 5.000 πυροβόλα, επίσης σύγχρονα. Κυρίως όμως έχουν μια φοβερή δυνατότητα παραγωγής, όπως φάνηκε στο Β' ΠΠ. Διαθέτουν πάνω από 15.000 α/φη  διαφόρων τύπων (τρίτης και τέταρτης γενιάς τα περισσότερα μαχητικά τους), περίπου 7.000 ελικόπτερα, 10 αεροπλανοφόρα, που τα πλαισιώνουν 85 αντιτορπιλικά και φρεγάτες. Οι 1.400.000 Αμερικανοί είναι διασκορπισμένοι παντού στον κόσμο.
Η Κίνα έχει κάτι λιγότερο από 8.000 άρματα (αξιόμαχα τα περισσότερα), αρκετές χιλιάδες πυροβόλα, ένα στρατό πάνω από 2.000.000 καλά εκπαιδευμένους Κινέζους, σχεδόν  απεριόριστο ανθρώπινο δυναμικό, επίσης τρομερή παραγωγική ικανότητα, αν κι υστερεί ελαφρά, προς το παρόν, σε τεχνολογία. Το ένα αεροπλανοφόρο μαζί με τα 47 μεγάλα πλοία και τα 25 υποβρύχια θα είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος στην κινέζικη θάλασσα. Τα σχεδόν 3.000 αεροπλάνα κι ελικόπτερα είναι πονοκέφαλος για τους Αμερικάνους. Χώρια τα πυρηνικά... 

Η Νότια Κορέα θεωρείται τόσο ισχυρή στρατιωτικά όσο η Τουρκία σήμερα. Ίσως και περισσότερο, λόγω τεχνολογίας. 2.500 άρματα μάχης 7.000 διάφορα πυροβόλα,  πάνω από 900 α/φη κι ελικόπτερα όπως και 12 μεγάλα πλοία, 14 υποβρύχια (συνολικά 190 σκάφη μικρά και μεγάλα), και  650.000 προσωπικό.

Η Βόρεια Κορέα έχει 400.000 ενόπλους  5.400 παλιά άρματα, 7.600 πυροβόλα επίσης παλιά αλλά αξιόπιστα, 1.800 αεροπλάνα κι ελικόπτερα (παρωχημένα), 3 μεγάλα πλοία και 70 υποβρύχια. Έχει όμως πλήθος Α/Α πυροβόλων και πυραύλων, και μερικούς πυρηνικούς πυραύλους (5 - 8), που θα κάνουν πολύ μεγάλη ζημιά, αν εκτοξευτούν.

Φυσικά υπάρχουν κι άλλοι « άμεσα ενδιαφερόμενοι» Ρωσία, Ιαπωνία κλπ.
Εκ πρώτης όψεως είναι ο Αμερικάνος με το Νοτιοκορεάτη Γολιάθ εναντίον του Βορειοκορεάτη Δαβίδ.
 
Τότε; Σ’ ένα πόλεμο σημασία έχουν κι άλλα πράγματα. Το ηθικό, η θέληση να πολεμήσει κάποιος. Είναι σίγουρο ότι οι Βόρειοι θα πολεμήσουν με φανατισμό, γιατί παρά το εμπάργκο και τα ψέματα των Αμερικανών για τη κατάσταση εκεί, είναι υπερήφανοι για τη χώρα τους. Άντεξε κι αντέχει σε πιέσεις που άλλα κράτη θα κατέρρεαν. Οι δυνάμεις τους άλλωστε δεν είναι αμελητέες.
Οι στρατιώτες τους είναι πειθαρχημένοι, έχουν πείσμα και καλή εκπαίδευση. Σε συνδυασμό με καλή τακτική μπορεί να γίνουν πάρα πολύ επικίνδυνοι για τους «σοφιστικέ» αντιπάλους τους. Στο Βιετνάμ, οι Αμερικάνοι είχαν επίσης την υπεροπλία κι έχασαν. Όχι λόγο της μειωμένης ισχύς τους, αλλά γιατί η θέληση των ηρωικών Βιετναμέζων έκανε τον πόλεμο «ασύμφορο».
Κι εδώ είναι το μυστικό. Οι Αμερικάνοι για πολλούς λόγους έχουν διασπείρει τις δυνάμεις τους παντού. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φτιάξουν κι άλλα όπλα κι άλλους στρατιώτες για να καταπιαστούν με νέες κατακτήσεις. Αυτό είναι όνειρο για τους εμπόρους όπλων των Αμερικάνικων εταιριών. Είναι όμως εφιάλτης για την ήδη χτυπημένη από το Δόγμα Μπους Αμερικάνικη Οικονομία.

Ένα F22 πλήρως εξοπλισμένο στοιχίζει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Η εκπαίδευση ενός πιλότου μερικές δεκάδες εκατομμύρια. Μια ημερήσια έξοδος ενός μόνο αεροσκάφους δεκάδες χιλιάδες δολάρια! Φανταστείτε λοιπόν τι κονδύλια θα χρειαστούν, για να μπορέσουν να καταβάλουν τον τακτικό στρατό της Βόρειας Κορέας, αν τελικά μπορέσουν, πράγμα αμφίβολο.
Γιατί η καταστροφή αρμάτων κι αεροπλάνων, δεν σημαίνει τίποτα για κάποιον, που επιθυμεί να μείνει ελεύθερος. Θα ξεκινήσει αντάρτικο αμέσως. Κι όχι μόνο στο Βορρά. Για να κρατήσουν την Κορέα θα αναγκαστούν να κάνουν, ότι και στο Αφγανιστάν ή το Ιράκ. Ότι έκαναν στο Βιετνάμ και τελικά έχασαν. Να στείλουν νέο στρατό, ηλεκτρονικά, υλικό κοκ...

Άλλη μια συνεχής αιμορραγία σε έμψυχο, άψυχο υλικό και χρήματα. Για να έχουν έστω και μικρή
πιθανότητα να κερδίσουν αποτελεσματικά σ’ όλους τους πολέμους, που τους έμπλεξε η αλαζονεία τους, θα πρέπει πρώτα να πτωχεύσουν!
Το να κάνουν μια ακόμη πόλεμο με πολύ αμφίβολα αποτελέσματα και να θέσουν σε κίνδυνο όλα όσα έχουν, το θεωρώ τρέλα. Πάντως με τους Αμερικάνους ποτέ δεν είσαι σίγουρος. Μπορείς να συζητήσεις με κάποιους που κατηγορούν άλλους για κατοχή πυρηνικών, όταν οι ίδιοι όχι μόνο έχουν τα περισσότερα, αλλά τα έχουν ήδη χρησιμοποιήσει;

Για τη χώρα μας: Το ΝΑΤΟ μας μπλέκει σε πολύ άσχημες καταστάσεις. Αν η Κύπρος είναι μακριά σύμφωνα με τον Καραμανλή τον Α’, γιατί η Κορεατική χερσόνησος είναι κοντά; Ένας ακόμη ιμπεριαλιστικός πόλεμος δε θα φέρει για εμάς παρά μόνο απώλειες, που εξαρτώνται από το βαθμό της συμμετοχής μας. Την προηγούμενη φορά είχαμε 186 νεκρούς 566 τραυματίες και 4 μεταφορικά αεροσκάφη. Στάλθηκαν 1067 άτομα και 7 αεροσκάφη.Δηλαδή ποσοστό απωλειών: 70% σε προσωπικό και 57% σε αεροπλάνα! Την ίδια ώρα (το 1955) οι «σύμμαχοι» Τούρκοι εθνικιστές έκαναν πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων της Πόλης.
Με κυβέρνηση Καραμανλή πάλι... (κάτι συμπτώσεις όμως εεε;)  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.