Συγκεντρώσεις των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και στην ΑΓΕΤ - ΗΡΑΚΛΗΣ

Δυναμική συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, στη Σταδίου, με πορεία νωρίτερα από την Ομόνοια, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, οι οποίοι «έκλεισαν» ένα χρόνο χωρίς μισθό. Συνεχίζουν τη μάχη ενάντια στην εξαθλίωση που τους έχουν καταδικάσει εργοδοσία και κυβέρνηση, διεκδικώντας να επαναλειτουργήσει το ναυπηγείο που ρημάζει, με όλες του τις δραστηριότητες. Παράλληλα, απαιτούν έκτακτη οικονομική ενίσχυση για να περάσουν οι οικογένειές τους τις γιορτές του Πάσχα με αξιοπρέπεια.
Σημειώνεται ότι οι 1.000 εργαζόμενοι του ναυπηγείου από τις 18 Απρίλη του 2012 βρίσκονται αντιμέτωποι με το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας που τους έχει επιβάλει η εργοδοσία, με ένα μεροκάματο τη βδομάδα. Μέτρο που θα συνεχιστεί μέχρι τον Ιούνη και έπεται συνέχεια.

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της ΑΓΕΤ - ΗΡΑΚΛΗΣ (LAFARGE) της Χαλκίδας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας, το οποίο θα γνωμοδοτήσει για τις ομαδικές απολύσεις των 236 εργαζομένων.
Η εταιρεία, υπενθυμίζεται, έχει ανακοινώσει τη διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου, πετώντας στο δρόμο τους εργάτες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.