Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς


Ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ-ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ  ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Εργαζόμενοι
Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει ξανά την εργατική τάξη μέσα  στον όλεθρο της  μεγάλης οικονομικής κρίσης.
Η κρίση  του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος , που ξέσπασε πριν πέντε χρόνια –παρά τα όσα αντίθετα περί «ενδείξεων και προβλέψεων  ανάκαμψης» διαδίδουν κατά καιρούς τα κυρίαρχα κέντρα του διεθνούς  καπιταλισμού- όχι μόνο δεν λέει να κοπάσει αλλά και επεκτείνεται ραγδαία. Η τεράστια καταστροφή που έχει προκαλέσει και προκαλεί περνάει μέσα από  μια  βαθιά αντιδραστική και επιθετική πολιτική , η οποία εκδηλώνεται με δύο μορφές:
Πρώτο, με την μορφή της  ιμπεριαλιστικής επιθετικής πολιτικής που  οργανώνει και εξαπολύει επεμβατικές ενέργειες  και πολεμικές εκστρατείες , όπως αυτή που προηγήθηκε στην Λιβύη και τώρα συνεχίζονται στην Συρία και στο Ιράν αλλά και ενάντια στην Β.Κορέα.
Δεύτερο, με την κλιμάκωση των αντιλαϊκών πολιτικών που  σαρώνουν εργατικά δικαιώματα, πετάνε μαζικά  τους εργαζόμενους στην ανεργία,  λεηλατούν τα  λαϊκά εισοδήματα και στραγγαλίζουν οικονομικά τις πιο αδύνατες και ιδιαίτερα τις εξαρτημένες χώρες. Ειδικότερα  στη Ευρώπη, κάτω από την αλαζονική ηγεμονία της Γερμανίας, η ιμπεριαλιστική ΕΕ  εξαπλώνει την λαίλαπα των μνημονίων και προχωρεί σε ακόμα πιο σφοδρές οικονομικές επιθέσεις , σαν αυτή που δέχτηκε πρόσφατα η Κύπρος. Το «μοντέλο» της ιμπεριαλιστικής καταλήστευσης που εφαρμόζεται στην Κύπρο και συνεπάγεται όχι μόνο σκληρά αντιλαϊκά μνημονιακά μέτρα αλλά και κατευθείαν αρπαγή  των τραπεζικών καταθέσεων από τους τοκογλύφους δανειστές του διεθνούς ιμπεριαλισμού, υψώνεται τώρα σαν απειλή σ’ όλη την Ευρώπη, καθώς το Διευθυντήριο της ΕΕ  προαναγγέλλει την γενίκευση του.
Μέσα σ’ αυτήν την παγκόσμια οικονομική τρικυμία του καπιταλισμού, η χώρα μας , έχοντας στο κυβερνητικό τιμόνι τα κυρίαρχα κόμματα της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης , κινείται σαν καρυδότσουφλο με τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές απώλειες  και  ο λαός της βιώνει τη μεγαλύτερη μεταπολεμική οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Η σκληρή και παρατεταμένη αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων που συμβαδίζει με την πολιτική της ξένης εξάρτησης , έχει ανεβάσει απότομα  σε πρωτοφανή ύψη την ανεργία, έχει τσακίσει τους μισθούς και τις συντάξεις , ανατινάζει τις ΣΣΕ και τα εργατικά δικαιώματα, ξεπατώνει την δημόσια κοινωνική ασφάλιση, υγεία και παιδεία , έχει βγάλει στο σφυρί την δημόσια περιουσία.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ πειθήνια ,όπως και οι προηγούμενες, στην μνημονιακή πολιτική που υπαγορεύει η ΕΕ και το ΔΝΤ σέρνει την χώρα πιο βαθιά στο οικονομικό βάραθρο που την σπρώχνει ανελέητα η τρόικα. Το άνοιγμα του Καιάδα των χιλιάδων απολύσεων στο δημόσιο, το παραπέρα θέρισμα των μισθών ακόμα και των κατώτερων (που μετά την κατάργηση της ΕΓΣΣΕ θα καθορίζονται με κυβερνητική απόφαση), των συντάξεων που  απειλούνται από την διαρκή κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, η συνέχιση των ασήκωτων φορολογικών χαρατσιών , η ασυγκράτητη διόγκωση του χρέους  αποκαλύπτουν τις δημαγωγίες Σαμαρά, ότι έρχεται «ανάπτυξη», σαν μια ακόμα μεγάλη κυβερνητική απάτη. Η πολιτική κυβέρνησης- ΕΕ-ΔΝΤ  οδηγεί σε ένα αδιέξοδο και  επιδιώκει να μαντρώσει την εργατική τάξη σε μια «ειδική οικονομική ζώνη» , όπου δεν θα υπάρχουν εργατικά δικαιώματα και θα επικρατεί η φτώχεια και η άγρια εκμετάλλευση, σε μια ζώνη εκτεταμένης ανεργίας  και εξώθησης στην μετανάστευση. Τα όσα έχουν συμβεί και συμβαίνουν στη Νέα Μανωλάδα στους αλλοδαπούς εργάτες, ίσως δεν θα ήταν υπερβολή να θεωρηθούν σαν το μέλλον που επιτάσσει η πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας για τους Έλληνες εργαζόμενους.
Το πέρασμα αυτής της αμείλικτης αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής  συνοδεύεται από μια κλιμάκωση των αντιδημοκρατικών μέτρων (περιορισμός και απαγόρευση των απεργιών και των διαδηλώσεων, διώξεις και καταδίκες συνδικαλιστών, αστυνομικές καταπατήσεις του πανεπιστημιακού ασύλου κλπ.),από την σκλήρυνση της κρατικής καταστολής σε βάρος των εργατικών και λαϊκών διαμαρτυριών,από την συγκάλυψη και την ανοχή απέναντι στο ρατσισμό και στο φασισμό της Χρυσής Αυγής, από την διεύρυνση του κυνηγητού των μεταναστών.
Μπροστά σ’ αυτήν την σφοδρή αντιλαϊκή επίθεση, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα που έδωσαν σημαντικούς αντιμνημονιακούς αγώνες τα  τρία τελευταία χρόνια, καλούνται να επιμείνουν στον δρόμο της ανάπτυξης της εργατικής και λαϊκής μαζικής αντίστασης για να ματαιωθούν και να ανατραπούν τα μνημονιακά μέτρα.
Τα εμπόδια που θέτει η συμβιβασμένη και  υποταγμένη πολιτική των ηγεσιών   του συνδικαλιστικού κινήματος  επιβάλλεται να ξεπερασθούν.  Μέσα από την ένταση της πάλης για την απομόνωση της και την προσπάθεια τα σωματεία, οι συλλογικές εργατικές και λαϊκές οργανώσεις των εργαζομένων , της νεολαίας και των πληττόμενων λαϊκών στρωμάτων  να ενεργοποιηθούν πιο δραστήρια και οι ηγεσίες των μεγάλων συνδικαλιστικών οργανώσεων να πιεσθούν και να εξαναγκασθούν, για να οργανωθούν κινητοποιήσεις πιο μαζικές και αποφασιστικές που να έχουν συνέχεια.
Για να χτισθεί ένα ευρύ εργατικό και λαϊκό μέτωπο απόκρουσης και ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής, ένα μέτωπο ενωτικών και όχι διασπασμένων και ασύνδετων απεργιακών αγώνων και συλλαλητηρίων, ένα μέτωπο ταξικής αγωνιστικής αλληλεγγύης των εργαζομένων, των Ελλήνων και ξένων εργατών, της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
Ένα τέτοιο μέτωπο πάλης που θα αντιπαρατεθεί  με την πολιτική της ντόπιας ολιγαρχίας και του ιμπεριαλισμού, θα πρέπει να αναδειχθεί μέσα τον  μαζικό  αγωνιστικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Που να δεθεί με την διεθνή ταξική αλληλεγγύη της εργατικής τάξης και των καταπιεζόμενων λαών. Που να δεθεί μέσα στις συνθήκες της  παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού με το μεγάλο αίτημα της κατάργησης του καπιταλισμού.
• ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
• ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜOΝΙΑ ΤΗΣ ΥΠOΔOΥΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤOΥ ΛΑOΥ!
• EΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΤΟΠΙΑΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ.
• ΕΞΩ Η EΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ EE, ΤΟ NATO ΚΑΙ ΤΟ ΔNT
• ΓΙΑ ΜΙΑ EΛΛΑΔΑ ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, AΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.