Reuters: Η Κύπρος πουλά χρυσό αξίας 400 εκ. ευρώ


Η Κυπριακή Δημοκρατία συμφώνησε να ρευστοποιήσει μέρος των αποθεμάτων χρυσού της, αξίας 400 εκ ευρώ, υπακούοντας στις επιταγές της Κομισιόν, ώστε να συνδράμει στην διάσωση της οικονομίας της, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Το κείμενο της εκτίμησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κυπριακή οικονομία που βρίσκεται στη κατοχή του Reuters, προβλέπει ότι η Κύπρος θα εξοικονομήσει 10,6 δισ. από το κούρεμα καταθέσεων των μικροκαταθετών και από την εκκαθάριση της Λαϊκής Τράπεζας ενώ θα εισπράξει περίπου 600 εκ. ευρώ μέσα στα επόμενα 3 χρόνια από την αύξηση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων .

Σύμφωνα με την εκτίμηση από τα 23 δισ. ευρώ που χρειάζεται η κυπριακή οικονομία για την τριετία 2013 – 2016 τα 9 δισ. θα προέλθουν από τους μηχανισμούς στήριξης της ευρωζώνης, το 1 δισ. από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και υπόλοιπα 13 θα προέλθουν από εγχώριους πόρους (ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές δαπανών, πώληση δικαιωμάτων εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου κλπ.)

Δεν δημοσιοποιούν τους 6.000 φυγάδες καταθέτες

Στο μεταξύ, τα ονόματα των περίπου 6.000 προσώπων, που μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό στις αρχές Μαρτίου δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθούν, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου.

Όπως ανέφερε, ύστερα από σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων που έγινε υπό την προεδρία του, τα στοιχεία είναι διαθέσιμα μόνο για ανάγνωση και μελέτη από τους βουλευτές, καθώς ανάμεσα στα πρόσωπα που αναφέρονται υπάρχουν πολλοί που μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό στο πλαίσιο νόμιμων εμπορικών και άλλων δραστηριοτήτων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.