Με μια δήλωση, 2.656 εργαζόμενοι στο δρόμο και όχι μόνο

Επικαλούμενος τον ελληνικό λαό που «υφίσταται θυσίες», λόγος για τον οποίο «δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις ή για δισταγμούς» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμου Κεδίκογλου, ανακοίνωσε την πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ.

Λασπολογώντας και εξυβρίζοντας ασύστολα τους εργαζόμενους και επιχειρώντας να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό, επικαλέστηκε τη γνωστή λασπολογία περί δημοσίων υπαλλήλων αναφερόμενος σε «αδιαφάνεια και δημόσια σπατάλη».

Και προκειμένου να εντείνει τον κοινωνικό κανιβαλισμό,
ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θυμήθηκε ξαφνικά ότι «την ΕΡΤ την πληρώνει ο ελληνικός λαός με το χαράτσι στους λογαριασμούς ηλεκτρικού, γύρω στα 300 εκατομμύρια το χρόνο», το οποίο θα καταργηθεί μέχρι την ίδρυση (κάποιου, κάποτε) νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού.

Έτσι, μέσα σε μια νύχτα, με μια εμετική σε ύφος και ήθος ανακοίνωση, που έσπευσε πρώτη να επικροτήσει η Χρυσή Αυγή, 2.656 εργαζόμενοι θα πεταχτούν στην ανεργία από αύριο το πρωί. Και με συνοπτικές διαδικασίες οριστικοποιείται η παράδοση του καθετί δημόσιου στα χέρια των ιδιωτών.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) αποφάσισε την κήρυξη 6ωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας για σήμερα Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 από ώρα 19:00 έως 01:00 της Τετάρτης 12 Ιουνίου 2013, όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται στα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα όλης της χώρας, αντιδρώντας στο παράνομο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.