Ποιον κοροϊδεύουν;


Αν δεν ήταν δύσκολη η κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, αν δεν ήταν τόσο τραγική η κατηφορική πορεία της ελληνικής οικονομίας και αν δεν ήταν τόσο άμεσο το πρόβλημα δημοκρατίας και λειτουργίας των θεσμών που δημιούργησαν με το κλείσιμο της ΕΡΤ, τότε θα μπορούσαμε να γελάμε με τα καμώματά τους.

Επί μέρες απειλούσαν ο ένας τον άλλο, άφηναν να εννοηθεί ότι είναι έτοιμοι να τα σπάσουν, ότι δεν αντέχουν να τους υποτιμά ο πρώτος μεταξύ ίσων (!), ότι δεν φοβούνται ακόμη και τις εκλογές, ότι είναι παγιδευμένοι μέσα στην τρικομματική και άλλα ηχηρά παρόμοια.

Κι έπειτα τα ξέχασαν σχεδόν όλα και κυρίως τις χιλιάδες των εργαζομένων της ΕΡΤ, το «μαύρο» στις οθόνες που συμπλήρωσε εννιά μέρες κι άρχισαν το γνωστό παζάρι για να μοιράσουν καλύτερα θέσεις, υπουργεία, οργανισμούς, για να εξασφαλίσουν περισσότερη επιρροή, για να διαμορφώσουν ευνοϊκότερους συσχετισμούς.

Μιλάμε βέβαια για τους δύο ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, που στηρίζουν την κυβέρνηση με την κοινοβουλευτική δύναμή τους και οι οποίοι από τα πρόθυρα της ρήξης έφτασαν άνετα στην προσέγγιση της συμβιβαστικής λύσης – μιας λύσης που απλώς θα βολεύει και τους τρεις εταίρους, αλλά μάλλον όχι τον ελληνικό λαό και στη συγκεκριμένη περίπτωση τον κόσμο που δούλευε τόσα χρόνια στην ΕΡΤ.

Η οργή τους μετατράπηκε μετά από μερικές ώρες στο πρωθυπουργικό γραφείο σε εντυπωσιακή σύμπλευση για να πετύχουν την καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης, για να επικαιροποιήσουν την αρχική συμφωνία τους, για να μη ρίξουν τη χώρα στην… περιπέτεια των εκλογών. Τόσο απλά!

Η αλήθεια είναι εξίσου απλή: και οι τρεις τρέμουν με την προοπτική των εκλογών. Κανείς τους δεν τολμά να πει ευθέως ότι αυτή η τριμερής συμφωνία δεν έγινε για το καλό του ελληνικού λαού ούτε για να αποφευχθεί η χρεοκοπία του ελληνικού κράτους. Εγινε για να εδραιωθεί η κυριαρχία των νεοφιλελεύθερων λύσεων στις οποίες έχουν προσχωρήσει ολόθερμα και οι δύο εταίροι του κ. Α. Σαμαρά. Αυτό αποδεικνύεται και από τις αντιδράσεις των μεγάλων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που έσπευσαν να ρίξουν το βάρος τους στον Ελληνα πρωθυπουργό, μην τυχόν και κινδυνεύσουν τα συμφέροντά τους στην Ελλάδα…

Τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε μια ξεδιάντροπη επιχείρηση ξαναμοιράσματος της τράπουλας, με τις συνέπειες πάντα βαριές στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών και με τους τρεις εταίρους να παζαρεύουν άγρια ένα μεγαλύτερο κομμάτι εξουσίας, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να εξωραΐσουν τους συμβιβασμούς τους για να μην τρωθεί το κύρος τους

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.