Συνεχίζουν δυναμικά οι εργαζόμενοι στην αρτοβιομηχανία «Κατσέλης»

Συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της εταιρείας Nutriart, που περιλαμβάνει την αρτοβιομηχανία ΚΑΤΣΕΛΗΣ, την αλευροποιία Αλλατίνη και την ΠΛΑΖΑ (κατεψυγμένες ζύμες), αντιδρώντας στην απόφαση της εργοδοσίας του ομίλου Δαυίδ να προχωρήσει σε αίτηση πτώχευσης της εταιρείας πετώντας στο δρόμο 500 εργάτες.
Οι εργαζόμενοι του ΚΑΤΣΕΛΗ συναντήθηκαν με τους συναδέλφους τους της ΑΛΛΑΤΙΝΗ, οι οποίοι «κατέβηκαν» από τη Θεσσαλονίκη και συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στο εργοστάσιο της αρτοβιομηχανίας στο Μενίδι. Στη συνέχεια, από εκεί με πούλμαν πήγαν στην έδρα του ομίλου Δαυίδ στο Μαρούσι, όπου και επέδωσαν ψήφισμα που ενέκριναν από κοινού τα δύο Σωματεία.
Οι εργαζόμενοι απαιτούν την άμεση επαναλειτουργία των εργοστασίων, να μη γίνει καμιά απόλυση και καμιά δυσμενής αλλαγή των όρων εργασίας. Καλούν την κυβέρνηση «να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους 500 εργαζόμενους και στις οικογένειές τους, απέναντι στο λαό που πλήττεται σκληρά από την κρίση και επιπλέον απέναντι σε δεκάδες άλλες οικονομικές μονάδες που δραστηριοποιούνται γύρω απ' την εταιρεία (π.χ. αγρότες, προμηθευτές, μεταφορείς κλπ)». Και τονίζει: «Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, σε κοινή συμπόρευση και αγώνα για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα και την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Στη συγκέντρωση που έγινε μπροστά στην πύλη του ομίλου, οι εργαζόμενοι απαίτησαν «Όχι λουκέτο, όχι ανεργία, βάλτε τα εργοστάσια ξανά σε λειτουργία» και ξεκαθάρισαν «Οι εργάτες στον Κατσέλη δε θα λυγίσουν, θα δώσουνε τη μάχη και θα νικήσουν». Στη συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι με τους εκπροσώπους της εταιρείας, η εργοδοσία επιχείρησε να τους μετατρέψει σε «μπαλάκι». Είναι ενδεικτικό ότι μετέθεσαν τις όποιες απαντήσεις για τη λειτουργία των εργοστασίων την επόμενη εβδομάδα παραπέμποντας στις απαντήσεις που θα δώσουν ...οι τράπεζες. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.