Τουρκική εφημερίδα "καρφώνει" την ελληνική κυβέρνηση για την εμπλοκή της στην απαγωγή και παράδοση στις τούρκικες αρχές του Κούρδου πολιτικού πρόσφυγα.

Για να δούμε τι θα βγουν να πουν τώρα ο λαλίστατος εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας όπως και ο πολιτικός του προϊστάμενος, υπουργός  που η τούρκικη εφημερίδα «Vatan» με πρωτοσέλιδο τους επιβεβαιώνει αυτό που έχει καταγγελθεί εδώ και μέρες.
Την άμεση εμπλοκή δηλαδή της ελληνικής αστυνομίας στην απαγωγή και παράδοση στις τουρκικές αρχές του πολιτικού πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαϊλά.

Συγκεκριμένα η τούρκικη εφημερίδα γράφει ότι «ο υπεύθυνος για τη νεολαία του DHKP-C  συνελήφθη με κοινή επιχείρηση τούρκικης και ελληνικής αστυνομίας που έμοιαζε με κινηματογραφική ταινία». Στο αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται ακόμα: «Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης ήρθε σε επαφή με την ελληνική αστυνομία και μετά από εργασίες και της ΜΙΤ, ο Μπουλούτ Γιαϊλά ετέθη υπό κράτηση στις 30 Μαϊου στην Αθήνα» για να παραδοθεί στην συνέχεια στις τούρκικες αστυνομικές αρχές.

Να περιμένουμε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στην απαγωγή και στην παράδοση του πολιτικού πρόσφυγα στους Τούρκους  θα βγούνε λάδι στην προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης, την οποία ανέλαβε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χ. Λακαφώσης.  Ο λόγος απλώς. Αυτό το έγκλημα της ελληνικής κυβέρνησης εντάσσεται στην «άτυπη συμφωνία» που έκαναν Σαμαράς-Ερντογκάν στις αρχές Μάρτη στην Κωνσταντινούπολη , όπου και οι δυο τους έκαναν λόγο για «κοινή δράση ενάντια στην τρομοκρατία», και φυσικά  ο χαρακτηρισμός «τρομοκρατία»  περιλαμβάνει κάθε μορφή αντίστασης.

Αύριο στις 6.30 το απόγευμα η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατουμένους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν οργανώνει διαδήλωση διαμαρτυρίας για την προφανή απαγωγή και παράδοση στις τουρκικές αρχές του Κούρδου πολιτικού πρόσφυγα, στα Προπύλαια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.