Χιλιάδες τραυματίες και 4 νεκροί στις διαδηλώσεις Έφοδοι σε σπίτια και δεκάδες συλλήψεις

Συνολικά τέσσερα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και 7.822 έχουν τραυματιστεί στα επεισόδια που σημειώνονται στην Τουρκία από τις 31 Μαΐου μέχρι τις 17 Ιουνίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρικών Συλλόγων της Τουρκίας.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι υπάρχουν 59 περιπτώσεις βαριά τραυματισμένων και η ζωή των έξι εξ αυτών διατρέχει κίνδυνο.
Από τους τραυματισμούς οι 100 είναι στο κεφάλι, ενώ συνολικά 11 άτομα έχασαν το μάτι τους από πλαστική σφαίρα ή από βλήμα δακρυγόνου.
Στην Κωνσταντινούπολη καταγράφηκαν 4.477 τραυματισμοί και ένας θάνατος, στην Άγκυρα 1.350 τραυματισμοί και ένας θάνατος, στη Σμύρνη 800 τραυματισμοί, ενώ έχασαν τη ζωή τους ένας πολίτης στην Αντιόχεια και ένας αστυνομικός στα Άδανα.
Εφόδους σε σπίτια σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας πραγματοποίησε η αστυνομία ενώ προχώρησε δεκάδες συλλήψεις μελών της άκρας αριστεράς για συμμετοχή στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των τελευταίων τριών εβδομάδων, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Στην Κωνσταντινούπολη, η αστυνομία συνέλαβε έπειτα από εφόδους σε σπίτια 90 μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος των Καταπιεσμένων (ESP), μίας μικρής οργάνωσης που συμμετείχε στις διαδηλώσεις, αλλά και σε πολλών άλλων οργανώσεων.
Συλλήψεις σύμφωνα με τον ανταποκριτή του mega έγιναν και σε μέλη της Μαρξιστικής Λενινιστικής Κομμουνιστικής Οργάνωσης.
Η τουρκική αστυνομία εισέβαλε επίσης στα γραφεία της εφημερίδας Atilim και του πρακτορείου ειδήσεων Etkin που πρόσκεινται στην οργάνωση.
Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, έχουν συλληφθεί 30 άτομα στην Άγκυρα, 13 στο Εσκισεχίρ ενώ αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε 18 ακόμη επαρχίες.
Την ίδια ώρα το υπουργείο Δικαιοσύνης επεξεργάζεται σχέδιο στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας στο Διαδίκτυο, ώστε να περιορίσει τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην οργάνωση διαδηλώσεων κατά του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται σήμερα στην Hurriyet Daily News.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.