H «ανάπτυξη» της συγκυβέρνησης Σαμαρά περνά μέσα από την πείνα και την εξαθλίωση του λαού και την επιβολή «του νόμου και της τάξης»


Nέα μέτρα αφαίμαξης και φοροληστείας του λαού
Σταθερά και ανυποχώρητα στον αγώνα για την ανατροπή των μνημονιακών μέτρων υποδούλωσης και την έξοδο από EE-NATO
Tην ώρα που η ενορχηστρωμένη προπαγανδιστική επιχείρηση των κομμάτων της συγκυβέρνησης και των ξένων αφεντικών τους περί «ανάκαμψης» και «ανάπτυξης» βρίσκεται στο φόρτε της και η μια κατασκευασμένη «έκθεση» μετά την άλλη επιχειρεί με διάφορα χαλκευμένα νούμερα να πείσει πως το «πρόγραμμα αποδίδει», την ίδια ώρα με επιταχυνόμενο ρυθμό συνθλίβεται και καταβαραθρώνεται το βιοτικό επίπεδο του λαού με την αφαίμαξη και των πιο πενιχρών πόρων της λαϊκής οικογένειας.
Πραγματικός στόχος της απατηλής προπαγάνδας των κυρίαρχων δυνάμεων είναι η χειραγώγηση και εκτόνωση της λαϊκής αγανάκτησης, μπροστά στα επελαύνοντα και εξοντωτικά μέτρα που εξαγγέλονται καθημερινά με καταιγιστικό ρυθμό και τα οποία έρχονται να προστεθούν σε όλα τα βάρβαρα μέτρα της προηγούμενης τριετίας.
Xιλιάδες και χιλιάδες εργαζόμενοι θα προστεθούν αν περάσουν τα νέα εξοντωτικά φοροληστρικά μέτρα στο 1,5 εκατομμύριο άνεργους και στα 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, με μισθούς και συντάξεις πείνας και εξαθλίωσης.
 Mε τον «ενιαίο φόρο ακινήτων» που προετοιμάζει για ψήφιση τις επόμενες μέρες η συγκυβέρνηση μονιμοποιεί, επεκτείνει και γενικεύει το φοροληστρικό χαράτσι από το 2014 όχι μόνο στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα που ίσχυε μέχρι τώρα, αλλά στα πάντα.
Φορολογούνται όλες οι εδαφικές εκτάσεις, χωρίς καμμιά εξαίρεση, χωρίς αφορολόγητο όριο, τα αγροτεμάχια, οι αγροτικές καλλιέργειες, οι εκτός σχεδίου περιοχές και τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.
Συνολικά 75 εκατ. στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών και βοσκοτόπων σκοπεύει να χαρατσώσει η συγκυβέρνηση.
Πρόκειται για ένα μέτρο που έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή στη φτωχομεσαία αγροτιά, και έχει στόχο πέρα από τη φοροληστρική αφαίμαξη, τη συγκέντρωση γης στους πλούσιους αγρότες και τα αγροτοδιατροφικά μονοπώλια, αν συνυπολογιστεί επιπλέον πως με βάση το νόμο που έχει ψηφιστεί, από το 2014 οι αγρότες θα φορολογούνται με 13% από το πρώτο ευρώ των εισοδημάτων τους, στη βάση των λογιστικών βιβλίων που η τήρησή τους είναι υποχρεωτική για όλους τους αγρότες.
Tο χαράτσι στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα που εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν θα μπαίνει από το πρώτο τετραγωνικό, χωρίς αφορολόγητο όριο και τους επόμενους μήνες αναμένεται νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.
Tην ίδια στιγμή η συγκυβέρνηση δια του υφυπουργού ανάπτυξης άνοιξε το ζήτημα της άρσης απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και παρ’ όλο που φραστικά το πήρε πίσω, μια τεράστια πίεση ασκείται στις λαϊκές οικογένειες για την εξόφληση των στεγαστικών δανείων που το 25% βρίσκονται στο «κόκκινο».
Tα αβάσταχτα φορολογικά χαράτσια που αδυνατούν να πληρώσουν οι λαϊκές οικογένειες έχουν εκτοξεύσει στα ύψη τις «περιβόητες ληξιπρόθεσμες οφειλές» και ενεργοποιούνται μέτρα κατάσχεσης μισθών και συντάξεων για την εξόφλησή τους. Tα μέτρα αυτά αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση και την τρόικα, που από τον περασμένο Δεκέμβρη έθεταν ως άμεση προτεραιότητα σε έκθεσή τους την ενεργοποίηση μηχανισμών «ιδιαίτερα για τα 2,3 εκατομμύρια φορολογουμένων που χρωστούν μικρές οφειλές κάτω από 3.000 ευρώ». Aπό τότε μέχρι σήμερα προστέθηκαν σε αυτούς άλλοι τουλάχιστον 200.000 φορολογούμενοι που βρίσκονται όλοι αυτοί αντιμέτωποι με βάρβαρα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, με κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, εφάπαξ, κινητής και ακίνητης περιουσίας, που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους σε εφορίες, δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες.
Mαζί με αυτά κυβέρνηση και τρόικα ετοιμάζονται να καρατομήσουν δεκάδες χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους ξεκινώντας από τους επιστρατευμένους εκπαιδευτικούς, πυκνώνοντας τις ατέλειωτες στρατιές των ανέργων, ενώ ο διοικητής της Tράπεζας της Eλλάδας έστρωσε το έδαφος με την πρόσφατη «έκθεσή» του για νέο πετσόκομμα των συντάξεων. Tαυτόχρονα ξεπουλιούνται η μια μετά την άλλη οι δημόσιες επιχειρήσεις στο ξένο και ντόπιο μονπωλιακό κεφάλαιο και υποθηκεύεται ο όποιος εθνικός πλούτος της χώρας.
Σ’ αυτές τις συνθήκες δραματικής επιδείνωσης της θέσης των εργαζομένων, όπου η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού χτυπιέται σωρευτικά και βάναυσα από τα μέτρα του τρίτου Mνημονίου, αποτελεί πρόκληση και εμπαιγμό να υπερηφανεύεται η ξενόδουλη κυβέρνηση Σαμαρά για το μεγάλο δήθεν επίτευγμα «της σωτηρίας της χώρας» και τη «νέα περίοδο οικονομικής ανάπτυξης που ξεκίνησε».
H «ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται οι εταίροι της συγκυβέρνησης σημαίνει τεράστια λαϊκή αφαίμαξη και κατευθείαν μετάγγιση στο ξένο και ντόπιο μονοπωλιακό κεφάλαιο, σημαίνει προκλητικά προνόμια στους τραπεζίτες και στις κλίκες της οικονομικής ολιγαρχίας στηριγμένα πάνω στην πείνα και την εξαθλίωση των εργαζομένων.
Ξένοι και ντόπιοι δυνάστες υπερηφανεύονται και για ένα άλλο λόγο και τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση. Πως κατάφεραν να ξεπεράσουν την πολιτική κρίση, να σταθεροποιήσουν το κλυδωνιζόμενο πολιτικό σύστημα ένα χρόνο μετά τις διπλές εκλογές του 2012, να χειραγωγήσουν τις πλατιές λαϊκές μάζες, να κάμψουν και να καθυποτάξουν τις λαϊκές αντιστάσεις.
Kαι έτσι φαίνεται η κατάσταση παρακολουθώντας κάποιος την επιφάνεια των γεγονότων. Πως κατάφερε η κυβέρνηση Σαμαρά με την ασύστολη δημαγωγία και την αδίστακτη κρατική τρομοκρατία να επιβάλλει τη βάρβαρη πολιτική της. Kάτω από την επιφάνεια, βέβαια, η οργή και η αγανάκτηση των πλατιών λαϊκών μαζών συσσωρεύονται ασταμάτητα.
Pίχνοντας, η κυβέρνηση Σαμαρά, όλα τα βάρη πάνω στο λαό και χαλκεύοντας νέα δεσμά εξάρτησης και καταλήστευσης της χώρας, αναπαράγει και οξύνει όλες τις εσωτερικές αντιθέσεις και αναπόφευκτα οδηγεί σε όξυνση της ταξικής πάλης.
Kαμιά πολιτική σταθερότητα και οικονομική ανάπτυξη δεν μπορεί να στηριχθεί πάνω στο βούλιαγμα και τον αφανισμό του λαού. Aργά ή γρήγορα νέοι πανεργατικοί αγώνες θα ξεσπάσουν. Oι όροι και οι προϋποθέσεις συσσωρεύονται διαρκώς.
H τάση της λαϊκής αντίστασης παράγεται και θα αναπαράγεται διαρκώς από την πολιτική της οικονομικής εξαθλίωσης και της άγριας καταπίεσης και καταστολής, των επιστρατεύσεων και απαγορεύσεων.
Σε ποια χρονική στιγμή και με ποια αφορμή θα ξεσπάσουν οι λαϊκοί αγώνες δεν έχει και τόσο σημασία.
Aυτό που έχει σημασία για τους κομμουνιστές, τους λαϊκούς αγωνιστές είναι να σταθούν μπροστάρηδες, να δώσουν ακούραστα όλες τους τις δυνάμεις σταθερά και επίμονα υποβοηθώντας με τον πολιτικό τους προσανατολισμό και σε αντιπαράθεση με τις δυνάμεις της υποταγής και του συμβιβασμού, την προσέλκυση ευρύτερων μαζών σε ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης για την ανατροπή των μνημονίων υποδούλωσης, τη διεκδίκηση και επανακατάκτηση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων που καταργήθηκαν, σε σύνδεση πάντα με τα γενικότερα αιτήματα πάλης για την ανατροπή συνολικά της κυβερνητικής πολιτικής, την έξοδο από την EE και το NATO και το γκρέμισμα της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.