ΣΤΟ 171,8% ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ...

TO ΑΠΟΛΥΤΟ SUCCESS STORY!

 Συνεχίζεται η δυναμική αύξησης του ελληνικού δημοσίου χρέους όπως μαρτυρούν τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat. H χώρα μας κατέγραψε την τρίτη μεγαλύτερη αύξηση...
δημοσίου χρέους στο γ' τρίμηνο του 2013 πίσω από την Κύπρο και το Λουξεμβούργο. Και αυτό την ώρα που στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. κατεγράφη μείωση του δημοσίου χρέους, ακόμα και σε χώρες εντός μνημονίου όπως η Πορτογαλία. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το υψηλότερο χρέος στην ευρωζώνη σημείωσε η Ελλάδα, με δημόσιο χρέος 171,8% του ΑΕΠ.
Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στο δημόσιο χρέος σημειώθηκαν στην Κύπρο (αύξηση 11%) και το Λουξεμβούργο (αύξηση 4,6%) ενώ οι μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στην Πορτογαλία (μείωση 26%) τη Φινλανδία (- 2,5%), το Βέλγιο (-1,5%), η Γερμανία (- 1,4%) και η Ουγγαρία (- 1,3%).
Η Ελλάδα παραμένει η χώρα με το μεγαλύτερο χρέος στην ευρωζώνη, ενώ μετά τη χώρα μας ακολουθεί η Ιταλία (132,9%), η Πορτογαλία (128,7%) και η Ιρλανδία (124, 8%). Το χαμηλότερο χρέος το γ' τρίμηνο έχουν οι Εσθονία (10,0%), η Βουλγαρία (17,3%) και το Λουξεμβούργο (27.7%).
Σε σχέση με έναν χρόνο πριν την μεγαλύτερη αύξηση δημόσιου χρέους κατέγραψε η Κύπρος (25,3%), η Ελλάδα (19,9%), η Ισπανία (14,3%) και η Σλοβενία (14,1%).
Το συνολικό χρέος της ευρωζώνης έπεσε στο 92,7% του ΑΕΠ το γ' τρίμηνο ενώ για την Ε.Ε. το χρέος αυξήθηκε στο 86,8% του ΑΕΠ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.