Καταγγελία της Επιτροπής Δράσης Δυτικών Συνοικιών


Τη Δευτέρα 13/1 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο (ΔΣ) του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης καταγγέλλοντας την εγκληματική αδιαφορία που συνεχίζουν να δείχνουν κυβέρνηση, ΔΕΗ και Δήμοι, οι οποίοι μετά τη δολοφονία της μικρής Σάρας, έτρεξαν να υποσχεθούν την επανασύνδεση όλων των κομμένων ρευμάτων.  Επίσης –όπως είχαμε αποφασίσει στη συνέλευση μας- απαιτήσαμε από το Δ.Σ να αποφασίσει τα παρακάτω μέτρα για την επιβίωση των δημοτών της:
1) Να παρέχει όλο το εξειδικευμένο προσωπικό του δήμου (ηλεκτρολόγοι κ.τ.λ.) ώστε να επανασυνδέσουν άμεσα το ρεύμα σε δημότες  που τους το έχει κόψει η ΔΕΗ.
2) Να αφαιρέσει τα δημοτικά τέλη από τη ΔΕΗ σε όσους δημότες είναι άνεργοι ή αποδεδειγμένα βρίσκονται κάτω από το  όριο της φτώχειας.
(Για να διαβάσετε όλο το ψήφισμα πατήστε http://epitropidrasisds.blogspot.gr/2014/01/12-2014.html )
Ο δήμαρχος και η παράταξη του -έχοντας προκλητική στάση καθ όλη τη διάρκεια- μας είπαν ότι είναι παράνομο να συνδέσουν οι ηλεκτρολόγοι του δήμου το ρεύμα, ενώ τα δημοτικά τέλη είναι ανταποδοτικά για τους δημότες (Τόσο ανταποδοτικά που δεν τους εξασφαλίζουν το 2014 πρόσβαση σε ρεύμα!) και δε γίνεται να κοπούν.
Επειδή η πλειοψηφία των Δημάρχων  των Δυτικών Συνοικιών έχουν επανειλημμένα αποδείξει την προσήλωση τους στις μνημονιακές πολιτικές, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις:
Απέναντι σε αυτήν την κοροϊδία δεν μπορούμε να παραμένουμε με σταυρωμένα χέρια. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε νέους θανάτους.
 Ενημερώνουμε ότι έχουμε ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μη μείνει καμιά οικογένεια χωρίς ρεύμα.
Παράνομο δεν είναι η επανασύνδεση του ρεύματος. Παράνομο για μας είναι-το 2014- να πεθαίνουν συμπολίτες μας από το κρύο.
Καλούμε όποιον αντιμετωπίζει πρόβλημα με κομμένο ρεύμα, ή γνωρίζει ανάλογα περιστατικά,  να επικοινωνήσει άμεσα με την Επιτροπή στο τηλ. 2310265730.

Ολοι-ες την Παρασκευή 17 Γενάρη στις 11πμ στη ΔΕΗ (Αισώπου 24), να απαιτήσουμε α) Αμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων ρευμάτων, β) Πάγωμα των χρεών, γ) κατάργηση του προστίμου για ρευματοκλοπή, δ) Μεγαλύτερη μείωση στα τιμολόγια για όσους υπάγονται στο κοινωνικό τιμολόγιο, ε) Καμιά επιπλέον επιβάρυνση (πχ. κόστος μηχανολογικού σχεδίου)  σε όσους υποβάλλουν αίτηση για το κοινωνικό τιμολόγιο.

Με τη δική μας δράση και αγώνα παντού να επιβάλλουμε:
·        Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Απαγόρευση  κατασχέσεων  κατοικιών &  καταθέσεων.
·        Υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών/υπηρεσιών (σχολεία, νοσοκομεία κτλ.).
·        Κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.
·        Διαγραφή του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας.
·        Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ
Επικοινωνία: Τηλ: 2310265730,  epitropidrasis@gmail.com, epitropidrasis.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.