Απλήρωτη η εργασία τις Κυριακές

Χιλιάδες εργαζόμενοι που αναγκάστηκαν να δουλέψουν τις Κυριακές έμειναν απλήρωτοι και χωρίς ρεπό, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων που ζητάει να σταματήσει η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή.
"Πίσω από την εικόνα των χαρούμενων προσώπων να κάνουν τη βόλτα τους με σακούλες πολυεθνικών καταστημάτων στα χέρια τους, την οποία θέλει να προβάλλει η κυβέρνηση, τα πλεονεκτήματα και τα κέρδη από ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο πολλά" αναφέρει ανακοίνωση της ΟΙΥΕ.
«Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων που ‘δοκίμασαν’ τις Κυριακές δεν κατάφερε να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα λειτουργίας. Ο κόσμος βγήκε για βόλτα και όχι ψώνια», αναφέρει η Ομοσπονδία, καταγγέλλοντας ότι «χιλιάδες εργαζόμενοι που εξαναγκάστηκαν να εργαστούν τις Κυριακές, ούτε ρεπό πήραν ούτε πληρώθηκαν».
«Αυτή τη στιγμή, χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο είναι απλήρωτοι για πάνω από έξι μήνες. Η εκ περιτροπής εργασία των 2-3 ημερών την εβδομάδα έχει γενικευτεί. Οι νέοι που απασχολούνται με 4ωρο δεν παίρνουν πάνω από 250 ευρώ το μήνα. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα του εμπορίου σήμερα», συνεχίζει.
Με βάση τα παραπάνω, η Ομοσπονδία δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετη  στην
λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς και σε οποιαδήποτε προσπάθεια διεύρυνσης του υφιστάμενου ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και καλεί τους εργαζομένους σε 24ωρη απεργία την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.