H απάτη του ελέγχου της τρόικας από το Ευρωκοινοβούλιο!

Πολλή σκόνη σήκωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της επίσκεψης της περισπούδαστης Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η οποία θα διαπίστωνε την τυχόν αδιαφάνεια στις επιλογές και τις πρωτοβουλίες των υπαλλήλων της τρόικα στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες που βρίσκονται σε προγράμματα προσαρμογής. Σαν να πρόκειται για αποφάσεις υπαλλήλων και όχι για συγκεκριμένες εντολές των ιμπεριαλιστικών κέντρων με τη σύμπραξη των δανειστών-τοκογλύφων, τις οποίες αποδέχθηκαν μετ’ επαίνων οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Αυτό το όψιμο ενδιαφέρον του Ευρωκοινοβουλίου, να επισκεφθεί τη χώρα μας, μετά τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, για να ελέγξει τα έργα και τις ημέρες της τρόικα, σκόνταψε πάνω στην άρνηση Σαμαρά και στην παρέμβαση του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μ.Σούλτς να αναβληθεί η επίσκεψη, λόγω του ακαταλλήλου της  στιγμής! Ωστόσο, θυμίζουμε πως η «κριτική» και η «αυτοκριτική», είναι ένα εργαλείο που έχει ήδη χρησιμοποιήσει και το ΔΝΤ (λάθος δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές) και η ΕΕ (λάθος μίγματος οικονομικής-δημοσιονομικής πολιτικής), αλλά και πρόσφατα η κυβερνητική «κριτική» προς την τρόικα, στο θέμα του  «δημοσιονομικού κενού» στον Προϋπολογισμό του 2014 και όχι μόνο.  
   Ο ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά διαρρηγνύει τα ιμάτιά του, επικαλούμενος την απροθυμία του πρωθυπουργού να απαντήσει στο «στημένο» ερωτηματολόγιο-φάρσα της Επιτροπής, που θα «αποκάλυπτε» τις τεράστιες ευθύνες όσων μας έβαλαν στα δεσμά των συνεχών Μνημονίων, αλλά και τη νεοφιλελεύθερη και αυταρχική Ευρώπη, σε αντιδιαστολή με τη δημοκρατική Ευρώπη για την οποία κόπτεται! Παράλληλα, καταγγέλλει τη συμπαιγνία Σούλτς-Σαμαρά για την αναβολή της επίσκεψης.
 Θυμίζουμε πως κατά την επίσκεψή του ο Α.Τσίπρας στις Βρυξέλλες και τη συνάντησή του με το Μ.Σούλτς τον περασμένο Οκτώβρη, δήλωνε ότι: «…μιλήσαμε για την ανάγκη ενίσχυσης της δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών σε ευρωπαϊκό επίπεδο και άκουσα με ενδιαφέρον τη σκέψη για τη δυνατότητα θεσμικού ελέγχου των 2/3 της τρόικα από τον θεσμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διότι, όπως γνωρίζετε, η τρόικα είναι ένα μόρφωμα το οποίο δεν έχει θεσμική κατοχύρωση με βάση την ευρωπαϊκή Συνθήκη.».
Ο ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να αξιοποιήσει την πρωτοβουλία του Ευρωκοινοβουλίου και να αναδείξει τη «δημοκρατική» ταυτότητα των ευρωβουλευτών της ευρωπαϊκής Αριστεράς και του Σοσιαλιστικού κόμματος, παρακάμπτοντας το γεγονός ότι αυτοί οι ίδιοι ψήφισαν όλες τις αντιδραστικές Συνθήκες, τα Σύμφωνα και τους Κανονισμούς –και τελευταία το καθεστώς εποπτείας και ελέγχου για όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ-, με τα οποία η μαύρη σκιά της λιτότητας, της ανεργίας, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, του ξεθεμελιώματος του κράτους-πρόνοιας, της κατάργησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, της εξίσωσης κομμουνισμού-φασισμού.
 Ο στόχος του είναι να προβάλλει τη θέση πως τα «δημοκρατικά» θεσμικά όργανα, αλλά και τα «δημοκρατικά» κόμματα της ΕΕ, μπορούν να στρέψουν την ευρωπαϊκή πολιτική σε φιλολαϊκή δήθεν κατεύθυνση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.