Διεργασίες στο ΣΥΡΙΖΑ. Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Π. Τατσόπουλος.

 Επιστολή, με την οποία γνωστοποιεί την ανεξαρτητοποίησή του απ' την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, έστειλε χτες βράδυ στον πρόεδρο της Βουλής ο Π. Τατσόπουλος. 


Νωρίτερα, κατά τη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα, είχε επισημοποιηθεί το «διαζύγιο», ενώ τον βουλευτή αποδοκίμασε και το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον ταυτόχρονα να παραδώσει την έδρα.

Θυμίζουμε ότι μεσολάβησε μια μακρά περίοδος έντασης στις σχέσεις του Π. Τατσόπουλου με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού πολλές απ' τις απόψεις του κρίνονταν ενοχλητικές. Κυρίως όσες καταδείκνυαν το κοινό πλαίσιο εντός του οποίου κινούνται οι δυνάμεις της αστικής διαχείρισης, υπερασπιζόμενες συνεργασίες για την επίτευξη κυβερνητικής σταθερότητας ακόμα και με τη ΝΔ.
Στην ανακοίνωσή του, το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τις δηλώσεις του Π. Τατσόπουλου περί συμπαθούντων την τρομοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «δημιουργούν συνειδητά ή ασυνείδητα σύγχυση και δίνουν έδαφος για τη στοχοποίηση κοινωνικών αγωνιστών και πολιτικών στελεχών του κόμματος, με την οποία επιχειρεί το επικοινωνιακό χαλκείο της ΝΔ τη συσχέτιση της Αριστεράς με την τρομοκρατία».
Αποδοκιμάζει, ωστόσο, και τις επικρίσεις τού επίσης βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Διαμαντόπουλου σε βάρος του Π. Τατσόπουλου, καλώντας τα μέλη της ΚΟ να τηρούν πιστά τις δημοκρατικές αρχές λειτουργίας και το συντροφικό διάλογο. Να απορρίπτουν στάσεις που «αντί της συζήτησης όλων των απόψεων μέσα στις διαδικασίες της ΚΟ, προκρίνουν συστηματικά τη δημόσια και "επί παντός του επιστητού" έκφραση προσωπικών θέσεων αντίθετων προς αυτές που συλλογικά επεξεργαζόμαστε».
Σε ό,τι αφορά την έδρα αναφέρεται στην ανακοίνωση «μας είναι αδιανόητη και έξω από τις αξίες μας η διαθεσιμότητα της παραίτησης από την ΚΟ, όταν αυτή δεν συνοδεύεται και από την διάθεση της βουλευτικής έδρας υπέρ του κόμματος».
Στο μεταξύ, και ο υπεύθυνος του οικονομικού σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μηλιός, δήλωσε χτες στον «Αθήνα 9.84» ότι οι δηλώσεις Τατσόπουλου «είναι εξαιρετικά βλαπτικές» για τον ΣΥΡΙΖΑ και «δεν μπορούν πια να μας αφήνουν αδιάφορους», προσθέτοντας: «...Ξεπεράστηκαν κάποια όρια και εν πάση περιπτώσει αυτή η ιστορία πρέπει να σταματήσει ... δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να συκοφαντείται μ' αυτόν τον τρόπο, διότι περί συκοφαντίας επρόκειτο. Δεν είναι πια πρόσχημα το ότι "εγώ δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ". Διότι εκφέρει γνώμη για το κόμμα που τον τίμησε και τον έχει μέλος της κοινοβουλευτικής του ομάδας».
Οι εξελίξεις αυτές, ανεξάρτητα από το στοιχείο των προσωπικών στοχεύσεων και επιδιώξεων, αναδεικνύουν τις εσωτερικές αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που προκύπτουν από το γεγονός ότι ως κόμμα σοσιαλδημοκρατικής στρατηγικής προσπαθεί να συγκεράσει το ρόλο του ως εναλλακτική αστική κυβερνητική δύναμη με τη διατήρηση του οπορτουνιστικού του χαρακτήρα που τον διευκολύνει να παρεμβαίνει στο κίνημα και να πασπαλίζει με «ριζοσπαστική σκόνη» τη συμφωνία του με το στρατηγικό πλαίσιο της ΕΕ και τους στόχους της καπιταλιστικής ανάκαμψης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.