2013: Αυτά που δεν γίνεται να ξεχαστούν

Ο Χίτλερ στο έργο του «ο Αγών μου» ευχαριστεί την θεία πρόνοια που έχει βάλει τον τόπο της γέννησης του στ’ αυστριακά σύνορα. Μας λέει δηλαδή ότι η ιστορία είναι δουλειά του θεού! Η επιστήμη κι η ζωή  απέδειξαν  αυτό που πιστεύουν όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι – ότι η  ιστορία δεν είναι έργο θεού αλλά έργο ανθρώπων. Οι άνθρωποι έχουν την δύναμη να επιδράσουν και να δημιουργήσουν την ιστορία ανάλογα με την θέληση τους. Η ιστορία του λαού μας την χρονιά που πέρασε, οι μάχες που έδωσε ενάντια σε μνημόνια, αυταρχισμούς, φτώχεια, ανεργία, για  δημόσια παιδεία και υγεία, αγώνες που μπορεί να βρίσκονται μακριά από τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των καιρών αποδείχνουν όμως ότι παρά τους σκοπέλους και την έλλειψη  καπετάνιου το καράβι ταξιδεύει …
Γενάρης:

- Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου- Κουβέλη μας υπόσχεται – υπό την δυσοσμία του σκανδάλου της λίστας Λαγκάρντ- «ανάκαμψη» που σημαίνει το τέλος των δεινών του ελληνικού λαού!
- Μαζί με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, εντείνεται η αντιλαϊκή επίθεση από το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, το ξεπούλημα κάθε πλουτοπαραγωγικής πηγής της χώρας. Η Β.Α Χαλκιδική προσφέρεται αντί πινακίου φακής στην πολυεθνική ELDORADO GOLD και στην ΑΚΤΩΡ του Μπόμπολα. Οι Χαλκιδιώτες αγωνίζονται για να σώσουν τον τόπο τους και τη ζωή τους.
- Η τρικομματικη κυβέρνηση των ανδρείκελων της τρόικας και του ιμπεριαλισμού καταργεί στην πράξη το δικαίωμα της απεργίας. Επιστρατεύει τους απεργούς του Μετρο, τα ΜΑΤ τρομοκρατικά καταλαμβάνουν το αμαξοστάσιο και οι εργαζόμενοι συλλαμβάνονται.
Φλεβάρης:
- Δίνονται στην δημοσιότητα OI ΘEΣEIΣ THΣ K.E. ΓIA TO 5ο ΣYNEΔPIO TOY M-Λ KKE
- Η κυβέρνηση κλιμακώνει την άγρια αντιλαϊκή πολιτική, ο κατώτερος μισθός των 500 ευρώ θεωρείται «υψηλός», τα πρόσθετα μέτρα λαμβάνονται αυτόματα(!) για κάθε «απόκλιση των δημοσιονομικών στόχων». Περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, φοροεπιδρομες, 1,5 εκ. άνεργοι.
Οι αγρότες κατεβαίνουν στους δρόμους
Οι ναυτεργάτες απεργούν.
Η κυβέρνηση καταφεύγει στον εκφοβισμό και την τρομοκρατία. Στέλνει τα ΜΑΤ στους αγρότες κι επιστρατεύει τους απεργούς ναυτεργάτες.
Ο λαός στεκεται αλληλέγγυος στους αγώνες των εργαζόμενων κι απαντά με διαδηλώσεις κάτω από το σύνθημα «η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει».
Στις 20 Φλεβάρη πραγματοποιείται η μεγάλη γενική πανελλαδική απεργία,  με συμμετοχή χιλιάδων εργαζόμενων, άνεργων συνταξιούχων.
Μάρτης:
- Το Μ-Λ ΚΚΕ πραγματοποιεί το 5ο συνέδριο του σε αγωνιστική ατμόσφαιρα, με τη συμμετοχή μελών από όλες τις κομματικές οργανώσεις της χώρας και την οργάνωση της Νεολαίας, και με τη συμμετοχή προσκεκλημένων συντρόφων με τους οποίους το M-Λ KKE συμπορεύεται στα μέτωπα του λαϊκού αγώνα.
- Ο Κυπριακός λαός στην δίνη του κυκλώνα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Απρίλης:
- Οι φράουλες βάφονται με αίμα. Οι αλλοδαποί εργάτες που ζήτησαν ένα καλύτερο αύριο στα χωράφια της Μανωλαδας δολοφονούνται.
Μαης:
Ψηφίζεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και με την έναρξη των μαθητικών διακοπών του Πάσχα το πολυνομοσχέδιο της τρικομματικής κυβέρνησης που έρχεται να ολοκληρώσει τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τη μείωση του κατώτατου μισθού, τη συντριβή της ασφάλισης και την απογείωση των απολύσεων στο δημόσιο τομέα.
- Το κράτος του Ισραήλ, ο χωροφύλακας του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή, εξαπολύει  αεροπορική επιδρομή σε στρατόπεδα της Συρίας καταστρέφοντας εξοπλισμό ,δολοφονώντας και τραυματίζοντας εκατοντάδες στρατιώτες και πολίτες.
- Οι καθηγητές αποφασίζουν απεργία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για Δημόσια δωρεάν παιδεία, για μισθό,  σύνταξη και σταθερές εργασιακές σχέσεις.
- Η κυβέρνηση, πιστή στον πολιτικό εκφασισμό και την πολιτική της γενικευμένης φτώχειας επιστρατεύει 85.000 εκπαιδευτικούς.
Ιούνης:
- Εκατοντάδες χιλιάδες του Τουρκικού λαού και νεολαίας διαδηλώνουν ενάντια στο άγριο καθεστώς πολιτικής καταπίεσης, τρομοκρατίας και καταστολής που έχουν επιβάλλει οι ντόπιες φιλοϊμπεριαλιστικές και ισλαμιστικές-θεοκρατικές δυνάμεις της κυβέρνησης του Ερντογάν. Το ντόπιο καθεστώς εξαπολύει μια βάρβαρη τρομοκρατική, κατασταλτική επιχείρηση σε δεκάδες πόλεις της Τουρκίας, με νεκρούς, τραυματίες και εκατοντάδες συλλήψεις.
- Με μια μαφιόζικου τύπου απαγωγή,  βασανίζεται κι  εκδίδεται στην Τουρκία ο αγωνιστής πολιτικός πρόσφυγας στην χώρα μας,  Μπουλούτ Γιαϊλά,  στην Αθήνα μέσα στα πλαίσια των πιστοποιητικών υποτέλειας της κυβέρνησης στα μεγάλα ιμπεριαλιστικά αφεντικά.
- Ο αθηναϊκός λαός απαντά με συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.
- Με μια φασιστικού τύπου ενέργεια η κυβέρνηση Σαμαρά προχώρα με διαδικασίες εξπρές στο κλείσιμο όλων των σταθμών της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιόφωνου.
Χιλιάδες λαού σπεύδουν να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους και να διατρανώσουν  την αντίθεση τους  στο κλείσιμο της Δημόσιας Τηλεόρασης και στον εντεινόμενο κυβερνητικό αυταρχισμό.
Διαδηλώσεις μαζικές συγκλονίζουν την χώρα.
Το αριστερό δεκανίκι της κυβέρνησης, η ΔΗΜΑΡ, αποχωρεί από την κυβέρνηση.
Ιουλιος:
2.000 καθηγητές των ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ απολύονται.
- 500 καθηγητές μετατάσσονται.
- 15.000 μαθητές ρίχνονται στον καιάδα.
- Ο θεσμός των σχολικών φυλάκων καταργείται και οι εργαζόμενοι μένουν άνεργοι.
- Απεργίες και διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.
- Σόιμπλε επιθεωρεί τους ντόπιους υποτελείς που τον υποδέχονται μετά βαΐων και κλάδων, απαγορεύοντας τις «συναθροίσεις».
- Ο λαός αντιδρά.
Αύγουστος.
- Ξεκινά η επίθεση στην δημόσια υγεία. Νοσοκομεία συγχωνεύονται και εργαζόμενοι τίθενται σε διαθεσιμότητα.
- Εξαγγέλλεται η διάλυση και το ξεπούλημα των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ.
Σεπτέμβρης:
- Χιλιάδες απεργών καταρρίπτουν τον μύθο της κοινωνικής αφασίας. 
- Δολοφονείται ο αντιφασίστας αγωνιστής Παύλος Φυσσας από τις φασιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής.
- Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους βροντοφωνάζουν «τον φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί».
- Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ διαμαρτύρονται ενάντια στο κλείσιμο της επιχείρησης. Η κυβέρνηση τους αντιμετωπίζει με ΜΑΤ, γκλοπς και δακρυγόνα.
- Τίθενται σε διαθεσιμότητα 1349 διοικητικοί υπάλληλοι 8 ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Οι υπάλληλοι απαντούν με μαζική απεργία διαρκείας 3 μηνών.
Οκτώβρης:
Με όχημα τα μέτρα κατά της Χρυσής Αυγής η κυβέρνηση αναζωπυρώνει τη θεωρία των δύο άκρων
Αποχαλίνωση του φασισμού και ενορχήστρωση της αντιαριστερής αντικομουνιστικής επίθεσης από την κυβέρνηση Σαμαρά
- «Συντρίβουμε τον εξτρεμισμό, έχουμε σαν κυβέρνηση την πολιτική βούληση, πάντα με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής να οδηγηθεί στη φυλακή», διακηρύσσει, εμφαντικά, ο ευρισκόμενος στην Ουάσιγκτον πρωθυπουργός, απολαμβάνοντας τα εύσημα των προστατών του. Για να συμπληρώσει, αμέσως μετά, πως «από τη μια πλευρά, έχουμε τη Χρυσή Αυγή και, από την άλλη, μια ακραία αντιπολίτευση, η οποία λέει να βγούμε από το NATO, από την E.E, έξω από το ευρώ. Δεν είναι κάτι το οποίο θα ήταν εποικοδομητικό για την ελληνική υπόθεση...»!
- Οι εργαζόμενοι στην Κόκα Κόλα 3 Ε Θεσσαλονίκης απεργούν ενάντια στις απολύσεις 33 εργατών και το λουκετο των εγκαταστάσεων στη Θεσσαλονίκη.
- Συγκροτείται  η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Νοέμβρης:
- Πανεργατική απεργία, χιλιάδες λαού στους δρόμους.
- Κινητοποίηση του λαού της Χαλκιδικής ενάντια στο μαύρο χρυσό  στην Αθήνα
- Εισβολή των ΜΑΤ στο κτίριο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή.
Δεκέμβρης:
- Η κυβερνητική επίθεση στη δημόσια Υγεία κλιμακώνεται Οι εργαζόμενοι αντιστέκονται σθεναρά! Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστικη Συνεργασία διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση για τα τεκταινομενα στην δημόσια Υγεία, στη Θεσσαλονίκη.
Ο αγώνας συνεχίζεται.
«Σφίξαμε το χέρι τόσων συντρόφων! Όταν καμιά φορά λιποψυχάμε
νιώθουμε σαν ένα μαχαίρι να τρυπάει την παλάμη μας,
η ανάμνηση του χεριού τους.
Κι όταν κάνουμε το καθήκον μας
νιώθουμε κάτω απ' την παλάμη μας κάτι σίγουρο κι ακέριο
σα να κρατάμε μες στα χέρια μας
ολάκερο τον κόσμο
». (Τ. Λειβαδίτης).
Καλή χρονιά.  
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΡΡΩΝ του Μ-Λ ΚΚΕ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.