Το Ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό - Όχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ - ανακοίνωση της ΟΚΔΕ


Πνιγμένη μέσα στα ατέλειωτα σκάνδαλα και την δυσοδία που αναδύεται απο την πολιτική της σήψη, η κυβέρνηση Σαμαρά και ο ακροδεξιός της πυρήνας, επιβάλλοντας μια πρωτοφανής τρομολαγνεία και μαύρη προπαγάνδα, συνεχίζουν ακάθεκτοι το καταστροφικό τους έργο και ετοιμάζουν μια επίθεση χωρίς προηγούμενο. Κρυμμένοι πίσω απο τον “προεδρικό” ευρωπαϊκό  μανδύα τους, μιλάνε για πρωτογενές πλεόνασμα όταν μέσα στο 2014 πρέπει να δοθούν για τοκοχρεολύσια σε δανειστές και τοκογλύφους 28,7 δις ευρώ (!), όταν οι εργαζόμενοι έχουν χάσει το μισό τους  εισόδημα, έχει καταστραφεί το βιοτικό τους επίπεδο, τα συστήματα παιδείας, υγείας, κοινωνικής ασφάλισης. Κάθε μέρα που παραμένουν στην εξουσία γίνονται πιο κυνικοί, πιο αδίστακτοι, πιο επικίνδυνοι, πιο καταστροφικοί.
Στόχος τους αυτή τη φορά η πλήρης διάλυση της ΔΕΗ μέσω του ξεπουλήματος των Δικτύων Μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ). Ο ΑΔΜΗΕ ένας τεράστιος οργανισμός με κύκλο εργασιών 1,94 δις ευρώ, με 103,7 εκατ ευρώ επενδύσεις και καθαρά κέρδη 25 εκατ ευρώ το 2012, διαχειρίζεται 11.000 χλμ εναέριων γραμμών Υψηλής Τάσης, έχει 221 Υποσταθμούς, Κέντρα Υψηλής Τάσης και τρία Εθνικά Κέντρα Ελέγχου Ενέργειας με εγκατεστημένο εξοπλισμό ισχύος υψηλής τεχνολογίας και συστήματα προστασίας, ελέγχου, τηλεποπτείας και τηλεμετάδοσης που διασφαλίζουν αξιόπιστη και ασφαλή διακίνηση της ηλεκτρικής ενέργειας στα δίκτυα Μεταφοράς της Υψηλής Τάσης. Πρόκειται  για μια τεράστια δημόσια περιουσία, η οποία χτίστηκε με τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού και την εργασία των εργαζομένων της ΔΕΗ τις τελευταίες 5 δεκαετίες, της οποίας η τρέχουσα εμπορική αξία υπολογίζεται σε 8 δις ευρώ.
Οι νεοφιλελεύθεροι κανίβαλοι, με διαδικασίες εξπρές, μέσα σε λίγες μέρες θέλουν να ξεπουλήσουν τον ΑΔΜΗΕ για 300 εκατ ευρώ! Πέρα από ένα πρωτοφανές οικονομικό σκάνδαλο, πρόκειται για ένα φοβερό έγκλημα εκ προ μελέτης ενάντια στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Σε όποια χώρα κι αν επιβλήθηκε η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά για την κοινωνία. Μαζικές απολύσεις, κατακόρυφη αύξηση τιμολογίων, συνεχής υποβάθμιση των υπηρεσιών – καταστροφή των δικτύων, με ανυπολόγιστες ανθρώπινες και υλικές απώλειες.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε άλλο ένα έγκλημα ενάντια στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ο αγώνας των εργαζομένων στην ΔΕΗ πρέπει να αγκαλιαστεί απ’ όλη την κοινωνία, να αποκτήσει έναν μαχητικό και ανυποχώρητο χαρακτήρα, να ξεδιπλώσει τις πραγματικές αγωνιστικές διαθέσεις που υπάρχουν στην κοινωνία και παραμένουν αδρανείς. Όλοι μαζί, πρέπει να παλέψουμε για την επιτυχία αυτού του αγώνα, να συσπειρώσουμε όλους όσους θέλουν να αγωνιστούν κάτω από τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της ΔΕΗ. Να οργανώσουμε ένα δημοκρατικό και αποφασιστικό κέντρο αγώνα για να μην επιτρέψουμε την απομόνωση, την συκοφαντία, την καταστολή που απεργάζεται ενάντια σε κάθε αγώνα η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της.

- Όχι στο ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ – Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό

- Καμιά απόλυση – Καμιά διαθεσιμότητα

- Κάτω η κυβέρνηση της φτώχειας, της πείνας, της κοινωνικής καταστροφής

- Διαγραφή του Χρέους – Κατάργηση των Μνημονίων

- Εθνικοποίηση του τομέα Ενέργειας – λειτουργία κάτω από Εργατικό Έλεγχο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.