Προκλήσεις Χρυσαυγιτών στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς

Το Σάββατο 23/11/13, απροειδοποίητα συγκεντρώθηκαν περίπου 100 μέλη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τους Παναγιώταρο και Κασιδιάρη και «ζήτησαν» να δώσουν αίμα για την «πράσινη πτέρυγα», την γνωστή τράπεζα αίματος της Χρυσής Αυγής στο ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς.
Η διοίκηση του νοσοκομείου, όταν ενημερώθηκε για το συμβάν, επέτρεψε τη διαδικασία, παρ’ όλο που την προηγούμενη μέρα το υπουργείο Υγείας αρνήθηκε να στείλει κινητή μονάδα στα γραφεία τους ενώ τα νοσοκομεία ΕΛΠΙΣ και Παίδων ΑΓ. ΣΟΦΙΑ απέρριψαν το αίτημά τους να γίνει αιμοδοσία σ’ αυτά.
Το ΔΣ του συλλόγου των εργαζομένων καταδίκασε το γεγονός, τη στάση της διοίκησης, και ζήτησε απ’ τον διοικητή και την αιμοδοσία την επόμενη φορά που θα έρθουν απροειδοποίητα Χρυσαυγίτες στο νοσοκομείο να ειδοποιηθεί και αυτό.
Άμεσα ανάρτησε δύο πανό, ένα στην είσοδο του νοσοκομείου και ένα έξω απ’ την αιμοδοσία που καταδικάζουν τις ρατσιστικού τύπου αιμοδοσίες των φασιστών.
Την Κυριακή 12/1/14, μέρα κατά την οποία τρεις ακόμη βουλευτές της Χρυσής Αυγής προφυλακίστηκαν, ομάδα Χρυσαυγιτών κατέβασαν αυτά τα πανό από το νοσοκομείο, μπροστά στα μάτια του σεκιουριτά που εκτελούσε βάρδια τη συγκεκριμένη ώρα.
Το συγκεκριμένο συμβάν εντάσσεται στην προσπάθεια επίδειξης δύναμης της Χ.Α. Καταδεικνύει επίσης ότι η φασιστική συμμορία παραμένει όχι απλά ενεργή αλλά μπορεί να προβαίνει σε τραμπούκικες και προκλητικές ενέργειες ενάντια σε σωματεία και εργαζόμενους.
Η απάντηση σε αυτές τις προκλήσεις μπορεί να δοθεί μόνο από το μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα. Η αποθράσυνση του φασιστικού μορφώματος πρέπει να πάρει την απάντηση που της αξίζει, μέσα από τη μαζική αποδοκιμασία και έμπρακτη καταδίκη των προκλήσεων.
Ήδη το σωματείο αποφάσισε να επανατοποθετήσει τα συγκεκριμένα πανό στους ίδιους χώρους.
Το φασισμό τσακίζει η λαϊκή και εργατική πάλη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.