Λαικη συσπειρωση στερεας

ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
Διατρέχουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα της πρώτης εφαρμογής του θεσμού των περιφερειακών συμβουλίων, από την εφαρμογή του Καλλικράτη. Λίγους μήνες πριν τις εκλογές για νέο Ευρωκοινοβούλιο, περιφέρειες και δήμους.
Σε αυτά τα πλαίσια πραγματοποιείται ο απολογισμός δράσης της περιφέρειας, που εξ αντικειμένου θα σηματοδοτήσει την προεκλογική διαπάλη. που έχει ήδη ξεκινήσει και στο επίπεδο της Περιφέρειας.
Πρέπει να πάρουμε υπόψη μας πως όλα αυτά πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένες κοινωνικοπολιτικές συνθήκες, από τις οποίες κανένας δεν μπορεί να αφαιρεθεί. Κανένας δεν μπορεί να αποσπασθεί και να αγνοήσει.
Ζούμε σε ένα εκμεταλλευτικό σύστημα, που περνάει μια σημαντική οικονομική κρίση που δημιούργησε το κυνήγι συνεχώς μεγαλύτερου κέρδους των μονοπωλίων και της πλουτοκρατίας.

Φτωχά λαϊκά στρώματα, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι των πόλεων και της υπαίθρου, συνταξιούχοι, άνεργοι, γυναίκες, νέοι άνθρωποι με δυνατότητες μιας καλύτερης ζωής, ζουν σε συνθήκες απίστευτης ανέχειας, φτώχειας και δυστυχίας καταδικασμένοι από τις πολιτικές των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων που έχουν ταυτίσει - χρόνια τώρα - τα συμφέροντα της χώρας με τα συμφέροντα των μονοπωλίων και της ολιγαρχίας του πλούτου και υλοποιούν τις κατευθύνσεις αυταπόδεικτα μονοπωλιακών οργανισμών, όπως η Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ.
  • Στην Στερεά Ελλάδα, το πραγματικό ποσοστό της ανεργίας ξεπερνάει το 30%, με πρώτη τη νέα γενιά όπου η ανεργία φτάνει γύρω στο 61 %. Το ¼ των εργαζομένων δεν έχει σταθερή δουλειά ενώ γύρω στους 110.000 υποαπασχολούνται.
  • Το 82 % των μισθοσυντήρητων ζει με μισθούς πείνας και εξαθλίωσης
  • Χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έκλεισαν και ένα μεγάλο μέρος των υπόλοιπων φυτοζωεί ή είναι έτοιμο να κλείσει. Ενώ 93.000 μικρομεσαίοι παραμένουν ανασφάλιστοι στην περιοχή μας, χωρίς γιατρό και φάρμακα, γιατί χρωστάνε στο ταμείο τους.
  • Πάνω από το 50 % των νοικοκυριών στα όρια της φτώχειας.
  • Χιλιάδες συνταξιούχοι αδυνατούν να πάρουν τα φάρμακα που τους χρειάζονται για να ζήσουν..
  • Χιλιάδες οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν το νοίκι τους, την ΔΕΗ και άλλες βασικές τους υποχρεώσεις.
  • Εκατοντάδες φοιτητές ή σπουδαστές διέκοψαν ή διακόπτουν τις σπουδές τους από οικονομική ανέχεια. στο χώρο της Στερεάς, όπως προκύπτει από την μείωση των επανεγγραφών από χρόνο σε χρόνο Στα ΤΕΙ της περιοχής οι επανεγγραφές ήταν 1745 λιγότερες το 2012 και 1987 το 2013.
  • Χιλιάδες νέες κοπέλες βγαίνουν από την διαδικασία της μόρφωσης και κλείνονται στα σπίτια τους στις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου ακόμη και με το απολυτήριο του Λυκείου, χωρίς καμιά προοπτική εργασίας.
  • Μεγάλοι χώροι της περιοχής μας δίνουν την εικόνα της εγκατάλειψης, του μαρασμού. Στην Ευρυτανία, στη Δωρίδα, στη Δυτική .Φθιώτιδα, στο Δομοκό, στην Βορειοκεντρική και νότια Εύβοια εξόφθαλμα προκύπτει η μείωση της παραγωγικής δραστηριότητας, η απουσία των νέων ανθρώπων η κατακόρυφη μείωση της κίνησης και της κατανάλωσης.
Κατά την γνώμη μας, αυτή την εικόνα οφείλουμε να έχουμε στο μυαλό μας και φυσικά οι τοποθετήσεις μας οφείλουν να την αιτιολογούν.
Αυτή την εικόνα πρέπει να αγωνιστούμε για να αλλάξουμε άμεσα και σε αυτή την λογική θα πρέπει να κινούνται οι προτάσεις μας μπροστά στις εκλογές του Μαΐου.
Σε αυτή ακριβώς την βάση, είναι απαράδεκτος ο απολογισμός που ήρθε από τον κ. Περιφερειάρχη στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αφού στηρίζεται μόνο στα στατιστικά στοιχεία της δραστηριότητας των υπηρεσιών αγνοώντας προκλητικά την πραγματικότητα. Την πραγματική κατάσταση που υπάρχει στην περιοχή. Μεγαλοποιεί τα νούμερα και αξιοποιεί δημιουργικά ανούσιες συγκρίσεις προσπαθώντας να δώσει αισιόδοξο τόνο σε ένα μέλλον που διαγράφεται ζοφερό και ιδιαίτερα δύσκολο για τον λαό.
Αποφεύγει να μιλήσει πολιτικά. Να θέσει μια πολιτική βάση στην συζήτηση και να χρησιμοποιήσει πολιτικά επιχειρήματα. Αρνείται τις πολιτικές ευθύνες.
Είναι απαράδεκτο να ακολουθείτε την λογική του πόντιου Πιλάτου και να νίπτετε τας χείρας μας, όταν υπηρετήσατε πιστά τις πολιτικές που μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση.
Όχι μόνο γιατί προέρχεσθε από εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που υιοθέτησαν και εφήρμοσαν τις συγκεκριμένες αντιλαϊκές πολιτικές
Αλλά γιατί το κύριο είναι ότι εφαρμόσατε τον αντιδραστικό σχέδιο του Καλλικράτη που υποτάσσει πλήρως την τοπική και περιφερειακή διοίκηση στις επιλογές της άρχουσας τάξης. Του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων που έχουν το πάνω χέρι στην διακυβέρνηση της Χώρας..
  • Αποδεχτήκατε πλήρως και αδιαμαρτύρητα το πλαίσιο λειτουργίας που σας όρισαν, χάριν της εξυπηρέτησης του μεγάλου κεφαλαίου που ήθελε και θέλει να διεισδύσει στον δημόσιο τομέα. Στο φιλέτο της λαϊκής περιουσίας όποια μορφή και αν είχε αυτή και στα δημόσια έργα..
  • Αποδεχτήκατε αδιαμαρτύρητα την υποχρηματοδότηση, που με το πέρασμα του χρόνου έφτασε σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα, στο όνομα της οικονομικής κρίσης και δεν επαρκεί για τα στοιχειώδη έργα και τις υπηρεσίες που χρειάζεται ο λαός της περιοχής.
  • Αποδεχτήκατε και συμβάλλατε σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Στην εφαρμογή και την εμπέδωση ελαστικών μορφών εργασίας, που περιόρισε σημαντικά τις δυνατότητες και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Στην μείωση των υπηρεσιών που τώρα πλέον μόνο έργο διεκπεραιωτικού μπορούν να προσφέρουν. Παραδώσατε τις μελέτες, τα έργα, την συντήρηση τους ακόμα και την ουσιαστική παρακολούθηση υλοποίησης τους στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο και τους μεγαλοεργολάβους. Αποδεχτήκατε ύστερα από χλιαρές και για την τιμή των όπλων διαμαρτυρίες τα διόδια.
  • Ότι έργο έγινε, έγινε με μεγάλη καθυστέρηση και φυσικά με ρυθμούς χρηματοδότησης για τους οποίους κανείς δεν μπορεί να είναι υπερήφανος, όπως δεν είναι σίγουρος και για την σταθερότητα τους.
Κοιτάξτε τους πίνακες των προγραμμάτων σας, που περιέχουν έργα που πανηγυρικά και σε υψηλούς τόνους και μεγάλο κομπασμό εξαγγείλατε. Πέστε καθαρά τους συμπατριώτες μας πότε θα γίνου με τους συγκεκριμένους ρυθμούς χρηματοδότησης. Πότε θα γίνει το Νοσοκομείο Χαλκίδας, Πότε θα ολοκληρωθεί ο δρόμος Θήβας- Λιβαδειάς, πότε Θα γίνει ολοκληρωμένη παρέμβαση στο οδικό δίκτυο της Εύβοιας της Ευρυτανίας και της Φωκίδας. Πότε θα προγραμματιστούν αντιπλημμυρικά έργα στο Σπερχειό και το Λιλάντειο πεδίο. .
  • Αποδεχτήκατε την υποχρηματοδότηση, σαν αναγκαίο και αναπόφευκτο γεγονός, σαν καλά παιδιά και στρέφεστε στους ίδιους πόρους που σημαίνουν φορολογία, πρόστιμα και τέλη στον λαό.
  • Αποδεχτήκατε την ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες σας αποδεχόμενοι τον απαράδεκτο ρόλο του πωλητή υπηρεσιών στο λαό, χωρίς να διαμαρτυρηθείτε για παράδειγμα, για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα τροφεία τους, χωρίς να σχολιάσετε πως καλύπτουν μόνο το 37 % των αναγκών της περιοχής.
  • Εστιάσατε το ενδιαφέρον και την δράση σας στα Ευρωπαϊκά προγράμματα και τον έτοιμο σχεδιασμό της Ε.Ε, γνωρίζοντας πως οι δυνατότητες παρέμβασης σας για τους όρους και τις προϋποθέσεις αυτών των προγραμμάτων θα ήσαν όπως πάντα περιορισμένες αφού υπερισχύει το δίκαιο και η επιθυμία του ισχυρότερου.. Δείξατε να αγνοείτε πως κριτήριο αυτών των προγραμμάτων δεν είναι οι ανάγκες του λαού και του τόπου και πως εμείς τα ιεραρχούμε. Αλλά τα συμφέροντα των μονοπωλίων και πως αυτά επιμερίζονται στους μεγαλοεργολάβους. Καλλιεργούσατε την ψεύτικη εντύπωση πως λύνονται ότι χρειαζόταν, ενώ στην πράξη γινόταν ότι οι άλλοι πρόκριναν και με τρόπο που ευνοούσε τα κέρδη των μεγαλοεργολάβων.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, που εκφράζει τις απόψεις του Κ.Κ.Ε απορρίπτει σαν απαράδεκτο αυτό τον απολογισμό διαχείρισης της μιζέριας του λαού σε ένα εκμεταλλευτικό σύστημα όπου ο πλούσιος γίνεται πλουσιότερος και ο φτωχός φτωχότερος. Δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών ούτε φυσικά καλύπτει τον λαό και κάποια καλύτερη προοπτική του.
Θεωρούμε πως ο κ. Περγαντάς και η παράταξη του δούλεψαν αποτελεσματικά για την εφαρμογή των αντιλαϊκών νόμων, σύμφωνα με τις πολιτικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Κόμματος από το οποίο προέρχονται. Συντονίστηκαν και συντονίζονται περίφημα με τις δυνάμεις της Ν.Δ και του ΛΑΟΣ, που έχουν αντίστοιχες πολιτικές επιλογές, υποστηρίζοντας τα συμφέροντα των μονοπωλίων και της ολιγαρχίας του πλούτου. Με πρόσχημα το εθνικό, γενικότερο - τάχα – συμφέρον συνέβαλαν στην εξαπάτηση του λαού και την καλλιέργεια αυταπατών.
Εξάγνιζαν και εξαγνίζουν την Ε.Ε, και την παρουσιάζουν σαν ευεργέτη, πρόθυμου χρηματοδότη της λεγόμενης αυτοδιοίκησης . Σαν χρήσιμου και αναγκαίου για την λαϊκή ευημερία οργανισμού, που τάχα δεν σχετίζεται με τα μονοπώλια και τα συμφέροντα τους.
Σε αυτή ακριβώς την βάση Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται, σε συνεργασία και με όσες δυνάμεις διέθετε ο ΣΥΡΙΖΑ τα ζητήματα της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης, συγκαλύπτοντας πως οι οδηγίες και οι κατευθύνσεις της Ε.Ε, που πάντα έκαναν αποδεκτές μετ’ επαίνων και χωρίς ή με υποτυπώδη κριτική, αποσκοπούσαν στην υποστήριξη συμφερόντων διαφορετικών από αυτά του λαού, που πάντα βρισκόταν στην θέση του θύματος των πολιτικών τους.
Η σημερινή κατάσταση τω δήμων και των περιφερειών είναι δικό τους επίτευγμα.. Τους αποκαλύπτουμε και ζητάμε να τους καταδικάσετε πολιτικά ανεξάρτητα από το προσωπείο που θα φορέσουν και φυσικά τους συνδυασμούς που θα αξιοποιήσουν για να μεταμφιεστούν.
Μπορεί ταμπέλες να αλλάξουν Νοοτροπίες και πολιτική όμως ούτε θέλουν ούτε μπορούν να αλλάξουν.
Στον αντίποδα αυτών των λογικών κινήθηκαν οι δυνάμεις της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ που υποστηρίχτηκαν από το Κ.Κ.Ε.
Στην πρώτη γραμμή, με συνέπεια, και σταθερότητα υπεράσπισαν τις θέσεις και την διαφορετική τους πρόταση, επιδιώκοντας να αποδείξουν τις αλλαγές που συντελούνται στην περιφερειακή διοίκηση και να συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός πλατειού μετώπου αντίθεσης απέναντι τους.
Οι περιφέρειες και οι δήμοι δεν είναι μαζί με τον λαό, αλλά γρανάζια του πολιτικού συστήματος απέναντι στο λαό, κόντρα στους εργαζόμενους.
Υπογραμμίζεται πως η αντίληψη του ΚΚΕ για τις δομές διοίκησης και διεύθυνσης σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο έχει ως θεμέλιό της την κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, στον κεντρικό και περιφερειακό σχεδιασμό με κίνητρο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Αυτός εξασφαλίζει τον σχεδιασμό της ανάπτυξης ανά τομέα και κλάδο σύμφωνα με τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, αντιμετωπίζει την περιφερειακή ανισομετρία. Στηρίζεται στην εργατική και λαϊκή συμμετοχή, στον έλεγχο από τα κάτω προς τα πάνω.
Στη βάση αυτής της αντίληψης, της αναγκαιότητας του εργατικού - λαϊκού δρόμου ανάπτυξης προβάλουμε και διεκδικούμε πλαίσιο στόχων πάλης σε γραμμή αντιπαράθεσης με την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας, που απαντούν στις αυξανόμενες σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και στην αντιμετώπιση των επειγόντων προβλημάτων σήμερα τη λαϊκή οικογένεια.
Σαν ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ επικεντρώνουμε στους βασικούς άξονες διεκδίκησης:
  • Πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των Περιφερειών και των Δήμων που θα προέρχεται από την αύξηση της φορολόγησης στο 45% του μεγάλου κεφαλαίου, της εκκλησιαστικής περιουσίας και αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας κλπ.
  • Διεκδικούμε την πλήρη επιστροφή των παρακρατηθέντων. Τα χρήματα αυτά ανήκουν στους εργαζόμενους. Αφαιρούνται, άμεσα ή έμμεσα, από το εισόδημά τους και αναπληρώνονται από πρόσθετους φόρους και τέλη που επιβάλλονται σε βάρος τους.
  • Κατάργηση κάθε είδους τοπικής φορολογίας, ανταποδοτικών, αντισταθμιστικών και άλλων τελών, που χτυπάνε το λαϊκό εισόδημα.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που δουλεύουν με κάθε είδους σύμβαση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για να καλυφθούν οι αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες σε υπηρεσίες και υποδομές.
  • Αντιπαλεύουμε τη γενίκευση της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και την επέκταση της εφαρμογής «ευέλικτων εργασιακών σχέσεων» στους ΟΤΑ μέσω προγραμμάτων περιορισμένου χρόνου, Τοπικών Πρωτοβουλιών Απασχόλησης, προγραμμάτων κατάρτισης, ή άλλων μέσω ΟΑΕΔ, Μ.Κ.Ο. κ.λπ., αλλά και οποιωνδήποτε άλλων μορφών επιχειρήσεων.
  • Κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων και όλου του νομοθετικού πλαισίου που καθιστά την τοπική διοίκηση επιχείρηση. Ένταξη των εργαζομένων των δημοτικών επιχειρήσεων που κλείνουν στις υπηρεσίες των δήμων με μόνιμη σταθερή σχέση εργασίας, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στη λειτουργία, στις υπηρεσίες και τα έργα των Περιφερειών και των Δήμων.
  • Διεκδικούμε Έργα Υποδομής και Πόρους που κατευθύνονται για την κάλυψη των αναγκών της λαϊκή οικογένειας, ιδιαίτερα των νέων ζευγαριών, των ηλικιωμένων, των ατόμων με αναπηρία (π.χ. λαϊκή κατοικία, σύγχρονα σχολεία, προσχολικά κέντρα, πολιτιστικά κέντρα, κέντρα υγείας, προστασία από πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς, έντονα καιρικά φαινόμενα, κατολισθήσεις, αποκλεισμούς από χιονοπτώσεις κ.λπ., ρύπανση του αέρα και του εδάφους, ρύπανση και μόλυνση των υδάτων, έργα άρδευσης, επίλυση του αποχετευτικού κατά ενιαίες περιοχές ορθολογική διαχείριση των στερεών αποβλήτων με έμφαση στην ανακύκλωση μακριά από κάθε ιδιωτικοποίηση, ενάντια στην καύση απορριμμάτων, κ.λπ.). Ο σχεδιασμός, μελέτη και κατασκευή των έργων θα γίνει από ένα αποκλειστικά δημόσιο κατασκευαστικό φορέα με ευθύνη του κράτους.
  • Κατοχύρωση Ενέργειας - Μεταφορών - Νερού ως κοινωνικών αγαθών παρεχόμενων από το κράτος με πολύ φθηνά τιμολόγια ή δωρεάν (π.χ. άρδευση αγροτικών καλλιεργειών) και κατάργηση του ΦΠΑ σε αντίθεση με την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίησή τους.
  • Κοινωνικό δικαίωμα ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός, η ερασιτεχνική δημιουργία, ο δημιουργικός ελεύθερος χρόνος για όλους. Αναβάθμιση των κοινωνικών συνθηκών ζωής σε εργατογειτονιές και την ύπαιθρο, με τη δημιουργία και ενίσχυση χώρων πρασίνου και αναψυχής, παιδικών χαρών κλπ.
  • Υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων και δημοκρατικών ελευθεριών Ελλήνων - μεταναστών - προσφύγων.
  • Εφαρμογή της απλής αναλογικής στην εκλογή των οργάνων στην  περιφερειακή και τοπική διοίκηση. Έμμεση εκλογή Περιφερειάρχη και Δημάρχου με δυνατότητα ανάκλησης μέσω των συμβουλίων που τους εκλέγουν. Κατάργηση των απαράδεκτων ρυθμίσεων που περιορίζουν την αντιπροσωπευτικότητα και νοθεύουν τη λαϊκή ψήφο.
  • Κατάργηση των αποζημιώσεων των αιρετών (περιφέρεια, δήμος) για τη συμμετοχή τους στα συμβούλια, τις επιτροπές και τα νομικά πρόσωπα. Να υπάρξει ασυμβίβαστο στη μισθοδοσία αιρετών. Να καταργηθεί με αναδρομική ισχύ η συνταξιοδότηση αιρετών (Δημάρχων, πρώην Νομαρχών) εφ' όσον έχουν σύνταξη από άλλο ταμείο επαγγελματικού φορέα.
Σε αυτή την λογική, με την γνωστή μας σταθερότητα και τις θέσεις του 19ου συνεδρίου μας, που – φυσικά - θα εμπλουτίσουμε με νέες επεξεργασίες μας, θα συζητήσουμε πλατειά με τις δυνάμεις μας αλλά και ευρύτερο κόσμο και θα δώσουμε την μάχη και των επικείμενων εκλογών για νέο Ευρωκοινοβούλιο, τις περιφέρειες και τους δήμους.
Πρόκειται για μια σοβαρή πολιτική αναμέτρηση που πρέπει να δοθεί ενιαία γιατί προϋποθέτει κοινή λογική και αντίληψη στην διαμόρφωση των κριτηρίων ψήφου για κάθε εργαζόμενο, αφού γίνεται στην ίδια πολιτική συγκυρία, σε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες οικονομικής κρίσης και με την Ε.Ε να επηρεάζει σημαντικά την οικονομική κατάσταση και τις λειτουργίες και του κράτους αλλά και της τοπικής ή περιφερειακής διοίκησης.
.Ο λαός μας έχει ήδη πολλές εμπειρίες και μπορεί να τις αξιοποιήσει.
Ξέρει ποιο είναι το διακύβευμα κάθε ψηφοφορίας και γνωρίζει την σχέση που έχουν μεταξύ τους
Έχει την εμπειρία της Ε.Ε και του πρόσωπου που έδειξε στην οικονομική κρίση αλλά κα σε άλλα γεγονότα που πέρασαν. Μπορεί να υπολογίσει τι κερδίζει και ποιος από την ιστορική της διαδρομή και φυσικά πόσα ο ίδιος έχασε.
Έχουμε τα επιχειρήματα και την δυνατότητα για να βγούμε και από αυτή την μάχη ενισχυμένοι. Με μεγαλύτερες δυνατότητες προσφοράς στον λαό και την προοπτική του.
Ικανότεροι στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατιάς και ολόκληρου του λαού.
. *************************************
Σε αυτή μας την παρέμβαση δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστα :
  • Το επίπεδο της ημερήσιας διάταξης του Π.Σ, που είναι υποβαθμισμένο και απόλυτα προσαρμοσμένο στις επιδιώξεις της ταξικής κεντρικής εξουσίας. Την λειψή ενημέρωση του.
  • Την πολυδιάσπαση της οικονομικής διαχείρισης της Περιφέρειας και τον υποτιμημένο ρόλο της Οικονομικής Επιτροπής..
  • Την καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του προβλήματος των Αναπτυξιακών Α.Ε της Περιφέρειας.


ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Χρονάς Τάσος.
Γκικόπουλος Γιώργος.
Ντούρου Σοφία (Ιωάννα)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.