Το πρωτογενές πλεόνασμα και τα “κερδοφόρα” ασφαλιστικά ταμεία

Για πρωτογενές πλεόνασμα εξακολουθεί να κάνει λόγο η κυβέρνηση παρά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τις αλχημείες και τη δημιουργική λογιστική που έχει χρησιμοποιήσει.

Εάν κοιτάξει προσεκτικά τα στοιχεία θα διαπιστώσει ότι για τα ασφαλιστικά ταμεία προβλέπεται πλεόνασμα ύψους 5,8 δισ. ευρώ από 2,2 δισ. ευρώ που παρουσιάζε το 2012. Τι σημαίνει αυτο πρακτικά; Ότι από πέρυσι μέχρι σήμερα τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων αυξήθηκαν κατά 8 δισ. ευρώ.
Μάλιστα η ίδια η ΕΛΣΤΑΤ με ανακοίνωσή της αδειάζει το ΥΠΟΙΚ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δελτίο τύπου με ημερομηνία 1/11/2013 που είχε εκδόσει η ΕΛΣΤΑΤ ανέφερε ότι “η διαβίβαση των στοιχείων χρέους και ελλείμματος του έτους 2013 δεν σημαίνει κάποια αξιολόγηση ποιότητας και πιστοποίηση ή επικύρωση αυτών των στοιχείων απο την ΕΛΣΤΑΤ. Είναι προβλέψεις που έχουν υπολογιστεί από το υπουργείο Οικονομικών, για τις οποίες το υπουργείο είναι αποκλειστικά υπεύθυνο”. Μήπως οι εκτιμήσεις είναι υπερβολικά αισιόδοξες ή βασίζονται στη δημιουργική λογιστική;
Σε κάθε περίπτωση το ΥΠΟΙΚ, οφείλει να δώσει απαντήσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.