Η λαϊκή οργή πρέπει να βρει το δρόμο του ενιαίου μαζικού λαϊκού αγώνα

Έπαινοι και ανοιχτή στήριξη στην κυβέρνηση Τσίπρα από τους εκπροσώπους των Ευρωπαίων και Αμερικάνων ιμπεριαλιστών
Θαυμάζω τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απέδειξε ότι είναι ένας επιτυχημένος πολιτικός, ικανός να καθοδηγήσει τη χώρα του στο δρόμο της σταθερότητας", "οι εκλογές είναι για το 2019". Οι επισημάνσεις ανήκουν στον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη χώρα μας.
Η επιδοκιμασία, οι έπαινοι και η ανοιχτή στήριξη των "εταίρων"- δανειστών στον Α. Τσίπρα, δεδομένης της ολοκληρωτικής και σταθερής ευθυγράμμισής του με τους σκληρούς όρους τους, είναι προφανής έως κραυγαλέα.
Συχνοί είναι παρόμοιοι έπαινοι από υψηλόβαθμους παράγοντες της ΕΕ και των ΗΠΑ. Επί δυόμισι χρόνια, από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, ο Αλέξης Τσίπρας και η ηγετική ομάδα που τον πλαισιώνει αναδείχθηκαν στην κυρίαρχη εκείνη πολιτική δύναμη που έδινε σταθερά πολύτιμες ανάσες στα εμφανή αδιέξοδα του συστήματος της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.
 Η διήμερη επίσκεψη του Τσίπρα στις ΗΠΑ και η συνάντησή του με τον Τραμπ προβάλλεται από την κυβέρνηση  ως πολύ μεγάλη επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει εκφράσει την πρόθεσή της να αναλάβει ενεργό μέρος στην υλοποίηση επικίνδυνων αμερικανονατοϊκών σχεδιασμών προκειμένου να «αναβαθμιστεί» η χώρα στα πλαίσια της συμμαχίας και η καπιταλιστική πλουτοκρατική ολιγαρχία να καρπωθεί κάποια οικονομικά οφέλη από τις προσφερόμενες υπηρεσίες. Πρόσφατο παράδειγμα των κυβερνητικών προθέσεων αποτελεί η ανανέωση της συμφωνίας για τη χρήση της βάσης της Σούδας και οι εργασίες εκσυγχρονισμού που γίνονται σ’ αυτήν και στη βάση του Άραξου, όπου καταγγελίες παραπέμπουν για μια εκ νέου «φιλοξενία πυρηνικών», τις οποίες η κυβέρνηση μέχρι στιγμής  αρνείται, χωρίς ουσιαστικά να τις διαψεύδει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.