Σχετικά με το Ελληνικό

Η υπόθεση του λεγόμενου «Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά» είναι η λυπηρή ιστορία ξεπουλήματος ενός ακόμη κομματιού ελληνικής γης, με τη σφραγίδα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι η δυσάρεστη για τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού επανάληψη και εμπέδωση ότι στη συνείδηση της κυβέρνησης οι όροι «ανάπτυξη» και «επενδύσεις» ταυτίζονται με την εκποίηση του δημόσιου πλούτου, με την προκλητική, ανερυθρίαστη παραχώρηση ολόκληρων περιοχών-φιλέτων της χώρας, και με την παράλληλη βαθιά υπόκλιση στις υποδείξεις των δανειστών και κηδεμόνων μας.
Αφού ένα ολόκληρο κομμάτι της Αττικής γης υποτιμήθηκε και κυριολεκτικά ξεπουλήθηκε, με νόμο που ήδη ψηφίστηκε στη Βουλή αποφασίστηκε ότι η ανεύρεση αρχαιοτήτων εντός της περιοχής αυτής θα αποτελεί «γεγονός αποζημίωσης» του επενδυτή (!). Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (μόνιμοι αρχαιολόγοι) έκανε λόγο για «σκανδαλώδη σύμβαση παραχώρησης του Ελληνικού, με αδιανόητες για κάθε ευνομούμενο κράτος διατάξεις υπέρ του επενδυτή» ενώ ο Σύλλογος των Εκτάκτων Αρχαιολόγων (συμβασιούχοι αρχαιολόγοι) περιέγραψε την απόφαση που ψηφίστηκε στη Βουλή σαν «παγκόσμια πρωτοτυπία, και τουλάχιστον για χώρα που επισήμως δεν είναι αποικία».
Μετά από τρεις συνεδριάσεις του ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) που είτε διακόπηκαν είτε δεν ξεκίνησαν ποτέ, την Τρίτη 3 Οκτωβρίου το θέμα του Ελληνικού θα εξεταστεί ξανά, σε τέταρτη συνεδρίαση. Όμως η κυβέρνηση «έχει πάρει τα μέτρα της». Μπροστά στο ενδεχόμενο να επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό στο ΚΑΣ και να καθυστερήσει η «επένδυση», τσαλακώνοντας το φιλοεπενδυτικό προφίλ της, η κυβέρνηση σαν πειθήνιο όργανο των αδηφάγων «επενδυτών», είναι έτοιμη να φέρει τη συμφωνία της με την ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΑΕ στη Βουλή, καθιστώντας την νόμο του κράτους, υπηρετώντας χωρίς χρονοτριβή τα «επενδυτικά» σχέδια και συμφέροντα των ξένων και ντόπιων αφεντικών της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.