Στο απυρόβλητο ο ρόλος του ιμπεριαλισμού από τους «αντικαπιταλιστές» του ΚΚΕ

Διαβάζει κανείς τι γράφεται στο πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη» της Πέμπτης 19/10/17 σχετικά με την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ και δεν μπορεί να πιστέψει στα μάτια του.
Το συμπέρασμα που βγαίνει σύμφωνα με τον «Ριζοσπάστη» από την επίσκεψη Τσίπρα είναι ότι:
«Η Ελλάδα αναβαθμίζεται ως ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου που διεκδικεί μερίδιο από τη λεία».
Δηλαδή ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, οι νατοϊκές δυνάμεις αναβαθμίζονται και προσαρμόζουν τα όπλα και τη στρατηγική τους για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου!
Και διερωτάται ο αναγνώστης: από πού και με τι φακούς βλέπουν τις εξελίξεις οι καθοδηγητές του ΚΚΕ;  Καλά, δεν βλέπουν αυτό που βλέπει και ο τελευταίος Έλληνας, δηλαδή πως η χώρα δεν κυβερνιέται από αυτούς που επέλεξε, αλλά κυβερνιέται και κηδεμονεύεται από τις ισχυρές δυνάμεις της Ε.Ε. (Γερμανία, Γαλλία κλπ.), δεν βλέπουν πως τη λεία μοιράζονται Γερμανοί, Γάλλοι, Κινέζοι και άλλοι;  Δεν βλέπουν ΔΕΣΦΑ, ΔΕΗ, Εγνατία, λιμάνια, αεροδρόμια να «πετούν» σε ξένους λογαριασμούς;  Δεν κατάλαβαν χθες, προχθές, σήμερα πως η Σούδα αναβαθμίζεται για τους αμερικανονατοϊκούς ιμπεριαλιστικούς στόχους; Πως ενδεχόμενα νέες βάσεις σε Κάρπαθο, Σκύρο, Ανδραβίδα, Ν. Κρήτη για τους ίδιους σκοπούς στήνονται; Καθαρά δεν εξήγησε ο Τραμπ πως 2,4 δις πετάνε με τα F-16 σε λογαριασμούς αμερικάνικων κατασκευαστικών πολεμικών εταιρειών;  Δεν τους εξήγησε κανείς πως θα διακινηθούν υγροποιημένο και φυσικό αέριο, ποιοι θα εκμεταλλευτούν τους σχιστόλιθους;
Αλλά αν όλα αυτά συμβαίνουν δεν επιβεβαιώνουν τις θέσεις του ΚΚΕ, δηλαδή πως η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα εξαρτημένη από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, αλλά η ίδια είναι μια χώρα ιμπεριαλιστική «σε ενδιάμεση θέση στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα» και άρα συμμετέχει με όφελος το ανάλογο ποσοστό στη λεία.
Όμως η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και ξεροκέφαλη.  Τα γεγονότα για το ΚΚΕ δεν έχουν σημασία.  Μπορεί να δεις ένα παπούτσι και να θεωρήσεις ότι τα κορδόνια του δεν είναι για να το δένουν, αλλά θηλιές για να κρεμαστούν κάποιοι.  Τόσοι και τόσοι δεν έχουν κρεμαστεί με κορδόνια παπουτσιών;
Με αυτές τις θέσεις είναι σίγουρο ότι η καθοδήγηση του ΚΚΕ θα οδηγηθεί σε παράλογες ερμηνείες των γεγονότων, αλλά το σοβαρό και το κυριότερο είναι ότι αποπροσανατολίζει τον αγώνα της εργατικής τάξης και των λαϊκών μαζών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.