Όταν ο Μπαρόζο µας πουλάει… προστασία


Με µεθόδους Αλ Καπόνε εµφανίστηκε στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Κοµισιόν: Αν µε πληρώσεις θα είσαι καλύτερα αλλά αν µου πας κόντρα θα είσαι πολύ χειρότερα. Αφού ήρθε και πήρε ό,τι ζήτησε, ο κ. Ζοζέ Μπαρόζο αποχώρησε αφήνοντας πλούσιες νουθετήσεις στους υπεξούσιους ιθαγενείς της αποικίας που λέγεται Ελλάδα.
«Ο πρωθυπουργός µε διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσµεύσεις που προέρχονται από το Β’ Μνηµόνιο, αλλά χρειάζονται αποτελέσµατα, αποτελέσµατα, αποτελέσµατα. ∆εν αρκούν πλέον τα λόγια. Μετά τη συνάντησή µου µε τον κ. Σαµαρά πιστεύω ότι θα υπάρξουν αποτελέσµατα» είπε ο κ. Μπαρόζο.
Ο εν λόγω κύριος δήλωσε ικανοποιηµένος από τις διαβεβαιώσεις που έλαβε από τον πρωθυπουργό και εξέφρασε τη χαρά του που τις δεσµεύσεις αυτές απέναντι στους εταίρους µοιράζονται και οι κ.κ Ευάγγελος  Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης.
Η… επαναδιαπραγµατευση
Αυτά για να ξέρουµε την αλήθεια περί επαναδιαπραγµάτευσης. Καταλάβατε τώρα γιατί όποιος έχει εµφανιστεί έως σήµερα να διεκδικεί επαναδιαπραγµάτευση µνηµονίων ή δανειακών συµβάσεων, δεν αναφέρει ποτέ συγκεκριµένα τι και ποιους όρους θέλει να επαναδιαπραγµατευθεί. Η επαναδιαπραγµάτευση είναι απλά για λαϊκή κατανάλωση.
Όπως είπε κι ο κ. Αντώνης Σαµαράς προσφάτως, την επαναδιαπραγµάτευση την εννοούσε σε βάθος τετραετίας και αφού η χώρα αποδείξει ότι ξέρει να ακολουθεί εντολές και µνηµόνια. Όποιος νοµίζει ότι επαναδιαπραγµάτευση σηµαίνει κάτι άλλο, τότε απλά εθελοτυφλεί, αν δεν κάνει τίποτε άλλο πολύ χειρότερο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.