ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ




Με τις συγκεκριμένες  εισηγήσεις και σε εφαρμογή του νόμου ζητείται 1 ) η αντικατάσταση ενός μέλους του εποπτικού συμβουλίου της ΦΘΙΩΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ και 2) η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της.

Ξεκινώντας από την πάγια και σταθερά διατυπωμένη θέση μας πως η Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση δεν μπορούν να σχετίζονται με εταιρείες και ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια λειτουργίας.
Πως δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ο όρος ανάπτυξη χωρίς να προσδιορίζονται οι κοινωνικές κατηγορίες που εξυπηρετούνται στις συγκεκριμένες συνθήκες και με τις συγκεκριμένες πολιτικές. Πως είναι αδικαιολόγητο να αγνοεί το Περιφερειακό Συμβούλιο, σαν συλλογικό όργανο, το τι γίνεται στις εταιρείες αυτού του είδους, που ορισμένοι χαρακτηρίζουν σαν απαραίτητα εργαλεία άσκησης της περιφερειακής πολιτικής.
Πως είναι πολιτικά απαράδεκτο να μην έχει ενημερωθεί ολοκληρωμένα το Περιφερειακό Συμβούλιο για όλες τις αναπτυξιακές εταιρείες και τις δραστηριότητες τους.

Δεν μπορούμε, επίσης, να αγνοήσουμε πως :

              I.        Πως λειτουργούν χωρίς συλλογική, από μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου, αξιολόγηση της παραγωγικότητας και της προσφοράς τους
            II.        Πως αναπτυξιακές εταιρείες έχουν θυγατρικές επιχειρήσεις με  απλήρωτους εργαζόμενους.
           III.        Πως έχουν πάρει δάνεια άγνωστης σκοπιμότητας, που αποπληρώνουν οι ίδιες, ακόμα και κάποιες περιφερειακές ενότητες.
          IV.        Πως έχουν χρέη σε τρίτους και ανεξερεύνητης σκοπιμότητας δαπάνες.
           V.        Πως είναι μισάνοιχτες ή μισόκλειστες, για χρόνια, και χωρίς η Περιφερειακή διοίκηση να επιθυμεί ένα ξεκαθάρισμα είτε είναι προβλεπόμενο από την νομοθεσία είτε είναι πολιτικά επιβεβλημένο


Χωρίς να κατηγορούμε κανέναν…..
Χωρίς να βάζουμε όλες τις εταιρείες και την διαχείριση τους στο ίδιο τσουβάλι…..
Αντιλαμβανόμενοι και λογικές ανταγωνισμού μεταξύ των Αναπτυξιακών,  που εκφράζουν φυσικά τα συμφέροντα των αντίστοιχων περιφερειακών ενοτήτων και επιβάλλουν αντί της συνοχής τις ανταγωνιστικές σχέσεις και αντί της σύνθεσης την πολυδιάσπαση αλλά θέλουν να λένε ότι λειτουργούν κάτω από την ενιαία αντίληψη και λογική της Περιφέρειας…
Διαισθανόμενοι και αντιθέσεις μεταξύ των περιφερειακών ενοτήτων που έχουν ανισόμετρη εξέλιξη, μεταξύ παραγόντων της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης, αλλά και στελεχών των Αναπτυξιακών….  
Ζητάμε να μην ληφθούν αποσπασματικές αποφάσεις που δεν λύνουν αλλά εντείνουν τα προβλήματα
Ζητάμε, η Οικονομική Επιτροπή να διαμορφώσει σχετική εισήγηση αξιοποιώντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, που άμεσα πρέπει να έχει στη διάθεση της.

Ζητάμε να προσδιοριστεί ημερομηνία ολοκληρωμένης συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την ύπαρξη και την δράση όλων των Αναπτυξιακών, κάθε μορφής συμμετοχής της περιφέρειας ή των εταιρειών της γιατί εκτός από τις ΑΕ έχουμε και μη κερδοσκοπικές, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ .
Να δοθούν άμεσα, στον δημόσιο έλεγχο, εκθέσεις ορκωτών λογιστών, ισολογισμοί, πρακτικά αποφάσεων Γ.Σ και Δ.Σ και Εντάλματα Πληρωμών τους, Πίνακας με απαιτήσεις και υποχρεώσεις, Συμβάσεις που υλοποιούνται ή συμβάσεις που έχουν εκτελεστεί, Καταστάσεις απασχολούμενου Προσωπικού με οποιαδήποτε μορφή είτε με σύμβαση εργασίας είτε με σύμβαση έργου από την ανάληψη των καθηκόντων μας σαν περιφερειακό Συμβούλιο μέχρι σήμερα.

Σε σχέση με τις εισηγήσεις, που τίθενται για συζήτηση ζητάμε να αναβληθούν μέχρι την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του ζητήματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Απευθυνόμενοι στο προεδρείο ζητάμε να τεθεί ολοκληρωμένα η πρόταση μας στην κρίση της ολομέλειας του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Κρίνουμε σκόπιμη ακόμη και την ονομαστική ψηφοφορία.



                                     ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

                                        Χρονάς Τάσος.
                                        Γκικόπουλος Γιώργος.
                                        Ντούρου Σοφία (Ιωάννα)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.