Νέα ένταση στην Ελληνική Χαλυβουργία


Νέα ένταση στην Ελληνική Χαλυβουργία


Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζητούν την άμεση απομάκρυνση των δυνάμεων των ΜΑΤ από την είσοδο της Χαλυβουργίας Ελλάδος, καταγγέλλοντας ότι παρεμποδίζεται η προσέλευσή στην εργασία τους μετά και την απόφαση αναστολής της απεργίας τους.
Υπενθυμίζεται  η γενική συνέλευση των απεργών της Χαλυβουργίας, που συνήλθε το Σάββατο το απόγευμα, αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία, την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων ύστερα από 9 μήνες αγώνα και την επιστροφή στους χώρους δουλειάς σήμερα το πρωί στις 6, «εφόσον έχουν αποχωρήσει οι δυνάμεις των ΜΑΤ από την είσοδο του εργοστασίου».
Κάτι τέτοιο δεν έγινε προκαλώντας την αντίδραση των εργαζομένων, οι οποίοι παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από το εργοστάσιο.
Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην Χαλυβουργία Γιώργος Σιφωνιός κατήγγειλε μέσω της ΝΕΤ ότι ταξίαρχος της αστυνομίας ζητούσε από τους εργαζόμενους να περνούν ένας – ένας την πύλη του εργοστασίου.
Σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης υποστήριξε ότι υπήρξε σχετική παρέμβαση του ιδιοκτήτη της Χαλυβουργίας Ν. Μάνεση στην κυβέρνηση, προκειμένου να μην απομακρυνθούν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.