Αναμείνατε σκλάβοι μέχρι να σας προσφέρουν οι κατακτητές την ελευθερία σας

Το ΚΚΕ, με πρόταση νόμου που κατέθεσε στη Βουλή,  ζητά την κατάργηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015, καθώς επίσης και των αντιλαϊκών νόμων που βασίζονται στις δανειακές συμβάσεις και στα μνημόνια των λεγόμενων εφαρμοστικών νόμων.
Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι η διέξοδος για τον λαό βρίσκεται στην γραμμή κατάργησης των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, της μονομερούς διαγραφής του χρέους, της αποδέσμευσης από την ΕΕ, με εργατική λαϊκή εξουσία, με τον λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, για να αξιοποιηθούν σχεδιασμένα οι μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας μας, να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς απάντησε στη λογική του παιχνιδιού των εντυπώσεων και της επικοινωνίας. Οπωσδήποτε, δεν δήλωσε ότι θα ψηφίσει την πρόταση νόμου που «καθυστερημένα» κατέθεσε το ΚΚΕ, προλαμβάνοντας όμως τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που δεν το έκανε μέχρι σήμερα. (τυχαία;)
Τι δήλωσε; Θα διεκδικήσει την ακύρωση του μνημόνιου κ.λ.π. (αλήθεια πως, που και με ποιον τρόπο;) και «την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με στόχο την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του στo πλαίσιo μια ευρωπαϊκής συνολικής λύσης». (!) Δηλ. όπως αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης, θα συνεχίσουμε να ζούμε κάτω από το βάρος του μνημόνιου, θα …διαπραγματευόμαστε, πέντε πάνω, πέντε κάτω για το χρέος (βλέπε τοκοχρεολύσια, και λεφτά που πήραν οι τραπεζίτες), συνεχίζοντας τις πληρωμές στα κοράκια, ενώ η ανεργία θα μεγαλώνει, οι αυτοαπασχολούμενοι θα συνεχίζουν να κατεβάζουν τα ρολά, οι αυτοκτονίες θα πληθαίνουν, η ακρίβεια και η φτώχεια θα θερίζουν, αλλά εμείς, όπως μας προτείνει Ο ΣΥΡΙΖΑ  θα επιδιώκουμε την «ανατρεπτική προοπτική»: «διεκδικώντας στo πλαίσιo μια ευρωπαϊκής συνολικής λύσης». Αναμείνατε σκλάβοι μέχρι να σας προσφέρουν οι κατακτητές την ελευθερία σας…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.