Για τις εξελίξεις στην Συρία

«Φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο να ρίξουν τον Ασάντ με την εσωτερική αντιπολίτευση. Αλλά είναι και δύσκολη μία εξωτερική επέμβαση όπως στη Λιβύη απ’ την Αμερική και τους συνεργάτες της. Η στρατιωτική επέμβαση βρίσκεται στο τραπέζι και φαίνεται πως περιμένουν την ωρίμανση της κατάστασης στις ισορροπίες. Η στάση της Ρωσίας, Ιράν και Κίνας κάνουν πιο δύσκολη μία ενδεχόμενη επέμβαση. Γι’ αυτό η Αμερική και οι υπόλοιπες ιμπεριαλιστικές χώρες περιμένουν να κερδίσουν χρόνο», έγραφε πριν καιρό στην ιστοσελίδα μας ανάρτηση που υπέγραφε ο αρθρογράφος της ημερήσιας Τούρκικης εφημερίδας Evrensel Αϊντίν Τσουμπουκσού.

Οι Αμερικάνοι και οι κολαούζοι τους σε καμιά περίπτωση δεν θέλουν τον Ασαντ, γ’ αυτό και ενισχύουν όπως μπορούν τους εσωτερικούς αντιπάλους του καθεστώτος. Ο κύριος λόγος είναι ότι ο Ασαντ στέκεται στο πλευρό της Ρωσίας. Και ναυτική βάση απέκτησε, η Ρωσία, στην χώρα αυτή,  και πολεμικά όπλα πουλάει στο καθεστώς Ασαντ. Η ρώσικη πολιτική έχει βρει ένα μεγάλο σύμμαχο της στο πρόσωπο του Ασαντ.

Μ’ αυτά τα δεδομένα θεωρούν, οι Αμερικάνοι, παρακινδυνευμένο να οργανώσουν μια στρατιωτική επίθεση, όπως στην Λιβύη, για την ανατροπή του καθεστώτος Ασαντ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.