Και στο βάθος κούρεμα


Για άλλη μια «μεγάλη επιτυχία» των δοσίλογων μας προετοιμάζουν τα κανάλια. Είναι φανερό σε όλους, ότι η πολιτική αυτή το μόνο αποτέλεσμα που έχει στη χώρα, είναι οι συνεχείς χρεοκοπίες και η μεγάλη φτώχεια. Τα κανάλια όμως δεν το βλέπουν έτσι. Ίσως γιατί τα λεφτά που τους δίνουν, τους έχουν καλύψει ολόκληρους και είναι αδύνατον να δουν.
Οι επαγγελματίες ψεύτες, που με θρασύτητα λερώνουν τη λέξη δημοσιογράφος, μας μιλάνε για τα μεγάλα οφέλη της πολιτικής του μνημονίου, αν αυτή εφαρμοστεί! Περίεργο, από το 2009 είχα την εντύπωση, ότι εφαρμόζανε το μνημόνιο κατά γράμμα. Και φτάσαμε εδώ. Παλιά μας έλεγαν, ότι η σφαγή των εργαζομένων ήταν «αναγκαία!» για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Μετά βάπτισαν τη χρεοκοπία «κούρεμα», και μας έλεγαν τι όμορφα κουρευτήκαμε. Ναι, φάνηκε το προσωπάκι μας, για να θυμίσω μια ηλίθια διαφήμιση.
Τώρα το μαλλί, το χρέος αν προτιμάτε, παραμεγάλωσε. Και θα μας καθίσουν για άλλη μια φορά στην γκιλοτίνα των δανειστών. Γιατί δεν μας κούρεψαν την προηγούμενη. Μας αποκεφάλισαν. Τα ασφαλιστικά ταμεία έχασαν τα λεφτά των εργαζομένων, ενώ οι τοκογλύφοι τα πήραν μέχρι λεπτό. Όπως είναι φυσικό, αν πετύχει μια φορά το κόλπο, το ξανακάνουν.
Κι οι διάφορες κινήσεις στις τράπεζες αυτό δείχνουν. Την ΑΤΕ, αφού πρώτα την κατάστρεψαν με την πολιτική τους, την ξεπουλάνε. Προσέξτε όμως: Οι αγοραστές είναι έξυπνοι. Παίρνουν μόνο τα καλά κομμάτια. Τα άλλα τα αφήνουν. Μ άλλα λόγια, τα φιλέτα και το ψαχνό δικά τους, οι τρίχες και τα κόκκαλα δικά μας. Οι εργαζόμενοι όμως που ανήκουν; Στο υγειές ή στο άρρωστο τμήμα; Καλή συμφωνία έκαναν. Για τον αγοραστή φυσικά.
Δεν ξέρω αν προσέξατε και το άλλο: «Οι καταθέσεις είναι εξασφαλισμένες». Αν συγχωνεύονταν «υγιείς» τράπεζες παλαιότερα, οι ανακοινώσεις δεν ανέφεραν πουθενά κάτι τέτοιο, γιατί ήταν αυτονόητο. Τώρα θα παίξουν με το φόβο των καταθέσεων στις Τράπεζες. Πουλάμε, για να εξασφαλίσουμε τα λεφτά σας. Αν πουν τίποτα οι εργαζόμενοι, να τους ορμήσουν οι καταθέτες. Απλό και σατανικό. Μετά βέβαια, που θα κατάσχουν τις αποταμιεύσεις λόγω χρεών στην εφορία, κάποιοι θα χτυπάνε το κεφάλι τους.     
Το ίδιο θα επαναληφθεί παντού. Σε οργανισμούς, ΔΕΚΟ, περιοχές, κλπ. Χρήματα, τα κλέψανε τα περισσότερα, κάτι ψιλά μείνανε. Τώρα έχει σειρά η περιουσία. Δημόσια τώρα, ιδιωτική μετά.
Θα τρομοκρατήσουν ξανά, αφού πιάνει το κόλπο. Θα πουν, βγαίνουμε από την ΕΕ, καταστρεφόμαστε κλπ, δώστε και σώστε το ΔΝΤ και την ΕΚΤ. Φυσικά δεν θα πουν, ότι εξ αιτίας του Ευρώ έχουμε τέτοιο χάλι. Ούτε θα πουν, ότι η πολιτική τους οδήγησε στη νέα χρεοκοπία. Απλά οι δημοσιογράφοι των 300.000€ θα πανηγυρίσουν ξανά, για την επιτυχία των πολιτικών να ζητήσουν από αυτούς, που δεν έχουν τίποτα, να δώσουν κι άλλα.
Αναρωτιέμαι, αν ο δήμιος έλεγε στους μελλοθανάτους, πριν τους αποκεφαλίσει με το τσεκούρι «Μην ανησυχείς και θα σου κάνω ένα κούρεμα μούρλια», αν θα εκτιμούσαν το μαύρο χιούμορ. Εδώ εμείς  το εκτιμάμε και καθόμαστε ήσυχοι να μας τα πάρουν. Τώρα, αν κοπεί «τυχαία» και κρέας μαζί με μαλλί............

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.