Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός - 153 «ΝΑΙ» 142 «ΟΧΙ» 1 «ΠΑΡΩΝ».

Θετική ψήφο έδωσαν οι βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Καταψήφισαν τον προϋπολογισμό οι βουλευτές του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής, της ΔΗΜΑΡ. Παρών δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γ. Κασαπίδης. Οι Υπόλοιποι ανεξάρτητοι βουλευτές καταψήφισαν τον προϋπολογισμό.


Δεν παρέστη στην ψηφοφορία ο βουλευτής της ΝΔ Αρ. Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος με δήλωση του ανέφερε πως αν ήταν στη ψηφοφορία θα υπερψήφιζε τον προϋπολογισμό. Απόντες και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος, Χρ. Παππάς, Γ. Λαγός.

Επί πέντε μέρες η συζήτηση κύλησε στο γνωστό μοτίβο της διασταύρωσης των πυρών ανάμεσα σε κυβέρνηση - ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» για το ποιος είναι ο ικανότερος διαχειριστής για την υπεράσπιση των συμφερόντων της αστικής τάξης και τον εγκλωβισμό των λαϊκών αντιδράσεων.

Το ΚΚΕ επισημαίνει πως ο πραγματικός αντίπαλος του λαού είναι τα μονοπώλια, το καπιταλιστικό σύστημα που πρέπει να ανατραπεί. Τονίζει οτι ο λαός χρειάζεται μια ισχυρή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση με ισχυρό και δυνατό ΚΚΕ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.