Μετά τις προκλητικές συλλήψεις: Ελεύθεροι οι απεργοί του «Παπουτσάνη», νέα απεργία την Παρασκευή

Νέο κρούσμα τρομοκράτησης και καταστολής αγωνιζόμενων εργαζομένων. Η εργοδοσία του «Παπουτσάνη» αμείλικτη και προκλητική στη δεύτερη ημέρα απεργίας των εργαζομένων ενάντια στις 6 απολύσεις (η απεργία ξεκίνησε τη Δευτέρα), σήμερα από νωρίς το πρωί, κινητοποίησε αστυνομικές δυνάμεις για να εκφοβίσει και να σπάσει την απεργία των εργαζομένων.
Η διοίκηση της αστυνομίας ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του εργοδότη προχώρησε σε 8 προσαγωγές απεργών και συνδικαλιστών πρωτοβάθμιων σωματείων της περιοχής, από την πύλη του εργοστασίου. Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν και ένας από τους απολυμένους. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης δύο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν ελαφριά.
Οι συλληφθέντες κρατήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκίδας, όπου κλιμακώνοντας την προκλητικότητα της η εργοδοσία κατέθεσε μηνύσεις για διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράνομη βία. Οι 8 συλληφθέντες αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι.
Με νέα 24ωρη απεργία την Παρασκευή 27 Δεκέμβρη απαντούν οι εργαζόμενοι στον «Παπουτσάνη» στην κυβερνητική και εργοδοτική τρομοκρατία και τις απολύσεις. Η απόφαση για τη νέα απεργία πάρθηκε στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας.
Έξω από το τμήμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των απεργών και πρωτοβάθμιων σωματείων της περιοχής, από εργαζόμενους του «Παπουτσάνη» απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι τώρα όλοι οι προσαχθέντες και να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.