Επεισόδια, συλλήψεις και προσαγωγές στην επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου



Συνολικά 55 άτομα προσήχθησαν και δέκα συνελήφθησαν στην πορεία που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας.  Μέσα στους συλληφθέντες είναι 14χρονα και 15χρονια παιδιά δήλωσε σχετικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης. Η αστυνομία πάντως ισχυρίζεται ότι ομάδες ατόμων επιτέθηκαν «απρόκλητα και με ιδιαίτερη σφοδρότητα» κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στα προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Κλειστές παραμένουν η οδός Γεωργίου Α'  μπροστά από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στην πλατεία Συντάγματος, η Σταδίου και η Πανεπιστημίου. Πρωτοφανής είναι η παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. 
Νωρίτερα στην πρωινή πορεία
Επεισόδια τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός τροχονόμου σημειώθηκαν στα προπύλαια του Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο των πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 30 άνθρωποι οι οποίοι είχαν παρεισφρήσει στις μαθητικές και φοιτητικές συγκεντρώσεις επιτέθηκαν σε ενστόλους, ωστόσο το επεισόδιο δεν πήρε διαστάσεις. Περίπου τριάντα προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν από την αστυνομία κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια για εξακρίβωση στοιχείων. Μεταξύ αυτών αξίζει να σημειωθεί ότι βρίσκονται και δύο φωτορεπόρτερ ξένων πρακτορείων, οι οποίοι σύμφωνα με μαρτυρίες έδειξαν τις δημοσιογραφικές τους ταυτότητες αλλά συνελήφθησαν.
Eπίθεση από κουκολοφόρους δέχθηκαν και δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία πριν ξεκινήσει η πορεια, χωρις τραυματισμούς. Την ίδια ώρα, επίθεση με βόμβα μολότοφ δέχθηκε το Α.Τ. του Αιγάλεω. Πληροφορίες κάνουν λόγο για πορεία μαθητών, η οποία κινήθηκε προς το Α.Τ. της περιοχής, όταν κάποιος -πιθανότατα όχι μαθητής- βγήκε από τον κύριο όγκο και εκτόξευσε τη μολότοφ. Οι μαθητές παραμένουν συγκεντρωμένοι στον σταθμό του μετρό της περιοχής. 
Νωρίτερα 15 διμοιρίες ΜΑΤ είχαν περικυκλώσει περίπου 200 μαθητές στα προπύλαια και δεν τους επέτρεπαν να φύγουν, απειλώντας με συλλήψεις και προσαγωγές.
Συγκεντρώσεις για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρογορόπουλου σημειώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα.
Στο Βόλο πραγματοποιείται πορεία από το θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στην Πάτρα, η διαδήλωση έχει επίκεντρο το Πανεπιστήμιο Πατρών στην οδό Κορίνθου. Στο Αγρίνιο, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημάδη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.