Μέχρι και τα τέλη του 2017 η κανονική πληρωμή των συντάξεων!

Νέες «προειδοποιητικές βολές» για την καταβολή των συντάξεων και τη «βιωσιμότητα» του Ασφαλιστικού εξαπέλυσε για μια ακόμη φορά ο γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς.
Μιλώντας σε διάφορα ΜΜΕ, σημείωσε ότι το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας δεν μπορεί να πορευτεί ως έχει, δίχως να αναπληρωθούν οι ζημιές που υπέστησαν τα Ταμεία με το PSI, επισημαίνοντας ωστόσο ότι μέχρι το τέλος του 2017 δεν τίθεται θέμα ρευστότητας και πληρωμής συντάξεων.
Εμφανής εδώ η προσπάθεια συνολικά της κυβέρνησης διά του γενικού γραμματέα να συμβιβαστεί η κοινή γνώμη με νέες οδυνηρές παρεμβάσεις σε συντάξεις και στο Ασφαλιστικό συνολικά στο όνομα του «μικρότερου κακού» και της αποφυγής των «χειρότερων που ενδέχεται να προκύψουν».
Παράλληλα, οι δηλώσεις αυτές αποσκοπούν και στο να μειώσουν τον πήχη των απαιτήσεών τους και των διεκδικήσεών τους οι εργαζόμενοι, οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι.
Να αποδεχτούν παθητικά και με τη λογική του «ο γέγονε γέγονε» τη συνταξιοδοτική – ασφαλιστική αφαίμαξη που υπέστησαν ιδιαίτερα την τελευταία 5ετία και να μη διεκδικήσουν την κάλυψη των απώλειών τους και φυσικά να νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους ως «μονόδρομο» τη διατήρηση στο ακέραιο των αντιασφαλιστικών νόμων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.