Το χαράτσι της ΔΕΗ βολεύει την κυβέρνηση να κάνει «κοινωνική» πολιτική


Ο Άρειος Πάγος ανέβαλλε την συζήτηση για την συνταγματικότητα ή όχι του χαρατσιού της ΔΕΗ μετά από αίτημα του Δημοσίου!
Το κόμμα που αντιδρούσε στο απίστευτο μνημονιακό μέτρο των προηγούμενων κυβερνήσεων και είχε ως αποτέλεσμα επί μήνες ελληνικά νοικοκυριά να ζουν σε συνθήκες πέρα από τριτοκοσμικές, έρχεται ως κυβέρνηση να το υπερασπιστεί.
Ο εκπρόσωπος του δημοσίου, που απαίτησε η συνεδρίαση του Αρείου Πάγου να αναβληθεί για το Νοέμβριο, υποστήριξε ότι αν το ανώτατο δικαστήριο της χώρας κρίνει ότι το «χαράτσι» είναι αντισυνταγματικό τότε το δημόσιο θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα στους καταναλωτές που εκβιάστηκαν μέσω του κοινωνικού αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας να πληρώνουν τα χρέη που δημιούργησαν πολιτικοί και εταίροι.
Με αυτή την αναβολή η κυβέρνηση δεν κερδίζει μόνο χρόνο πολύτιμο την ώρα που γεμίζει τα σεντούκια της αρπάζοντας παράλληλα τα αποθεματικά φορέων, κερδίζει και το δικαίωμα ο Έκτακτος Φόρος Ακίνητης Περιουσίας που είναι μνημονιακό μέτρο, να θεωρείται συνταγματικός μέχρι να βρουν χρόνο τα κυβερνητικά κλιμάκια να το …συζητήσουν.
Επίσης από τα 500 εκατ. που ζητά η κ. Βαλαβάνη να πληρώσουν οι πολίτες για το χαράτσι του 2013 βγαίνουν τα χρήματα για δύο χρόνια για το νομοσχέδιο ανθρωπιστικής βοήθειας που είναι σε ισχύ.
Επίδομα ρεύματος, επίδομα ενοικίου και επίδομα σίτισης. Ο λαός προπλήρωσε την διαφημιζόμενη αλληλεγγύη κόμματος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.