Σαν Σήμερα: 26/04/2015



1532: Ο σουλτάνος Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής διασχίζει με τα στρατεύματά του την Ουγγαρία με κατεύθυνση τη Βιέννη. 

1798: Γεννιέται ο γάλλος ρομαντικός ζωγράφος Ευγένιος Ντελακρουά. Το αριστούργημά του θεωρείται ο πίνακας «Η σφαγή της Χίου», εκπνευσμένο από τους αγώνες των Ελλήνων κατά των Τούρκων.

1831: Δημοσιεύεται ο πρώτος νόμος περί τύπου στην Ελλάδα, που εγείρει θύελλα διαμαρτυριών κατά του κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια. 

1877: Ανακαλύπτεται στην Ολυμπία από γερμανούς αρχαιολόγους ο «Ερμής του Πραξιτέλη».

1902: Η ποδοσφαιρική ομάδα του Μάντσεστερ Νιούτον Χιθ μετονομάζεται σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

1918: Γεννιέται η ολλανδή αθλήτρια του στίβου Φάνι Μπλάνκερς - Κουν. Κατέκτησε 4 χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1948 στο Λονδίνο και αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια του 20ου αιώνα.

1933: Στην Ελλάδα, καθιερώνεται η δικαστική τήβεννος για τους εφέτες και αρεοπαγίτες, κατά την ώρα της άσκησης του λειτουργήματός τους.

1937: Η γερμανική πολεμική αεροπορία βομβαρδίζει και καταστρέφει τη βασκική πόλη της Γκουέρνικα στην Ισπανία. Από αυτό το τραγικό γεγονός, ο Πικάσο εμπνέεται τον πίνακά του «Η καταστροφή της Γκουέρνικα».

1986: Πυρηνικό Ολοκαύτωμα στο Τσερνόμπιλ της Ουκρανίας. Πρόκειται για το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα στην ιστορία της ανθρωπότητας. 

1991: Ο σούπερ-σταρ του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα συλλαμβάνεται στην Αργεντινή για κατοχή, χρήση και εμπορία κοκαΐνης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.