Παναγιώτης Λαφαζάνης: Μεγάλες εκπτώσεις στα βιομηχανικά τιμολόγια……. ρεύματος


Στη συγκρότηση επιτροπής, η οποία θα εξετάσει τρόπους για τη μείωση του ενεργειακού κόστους των ενεργοβόρων βιομηχανιών, κατέληξε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες στο υπουργείο ΠΑΠΕΝ, υπό τον Π. Λαφαζάνη και τη συμμετοχή της Διοίκησης της ΔΕΗ, της ΠΟΕΜ, ευρεία αντιπροσωπεία της Ενωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ), καθώς και άλλων στελεχών του υπουργείου και της κυβέρνησης.
Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο μέτρο της «διακοψιμότητας» για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, δηλαδή της μείωσης των τιμολογίων για μεγάλους καταναλωτές, οι οποίοι σε αντάλλαγμα θα μειώνουν τη ζήτηση ενέργειας σε ώρες αιχμής, όπως αναφέρεται.
Το μέτρο αυτό είχε προταθεί και από την προηγούμενη κυβέρνηση και έχει λάβει κατ’ αρχάς την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αν και για να εφαρμοστεί, θα πρέπει να δοθεί οριστικό σχέδιο για τον τρόπο εφαρμογής του. Λέγεται ότι έτσι δε θα «υπάρξει μετακύλιση του κόστους στους υπόλοιπους καταναλωτές». Και είναι άξιο απορίας το πώς θα καταφέρει η συγκυβέρνηση και έκπτωση να κάνει στα βιομηχανικά τιμολόγια και να μην επωμιστούν αυτό το βάρος, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, οι εργαζόμενοι. Μάλλον εδώ δημιουργούν προπαγανδιστικό άλλοθι για την ενίσχυση των βιομηχάνων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.