Προκήρυξη του Μ-Λ ΚΚΕ για την εργατική πρωτομαγιά

Κάτω η πολιτική της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και της ιμπεριαλιστικής υποδούλωσης.
Ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και το φασισμό
Για μια Ελλάδα Ειρηνική, Δημοκρατική, Ανεξάρτητη και Σοσιαλιστική

129 χρόνια από το εργατικό σάλπισμα στο Σικάγο για 8 ώρες δουλειά, 8 ξεκούραση, 8 πολιτισμό και η εργατική τάξη, εθνικά και παγκόσμια, είναι ακόμα αλυσοδεμένη στο άρμα του ιμπεριαλισμού και του καπιταλισμού. Από το 1886 έχει περάσει πολύς χρόνος. Η παγκόσμια εργατιά, με πιο φωτεινό ορόσημο τη νίκη των Μπολσεβίκων το 1917 στη Ρωσία, κατοχύρωσε στη δύση το οκτάωρο, το πενθήμερο, τη δημόσια υγεία, παιδεία, πρόνοια, την ίση αμοιβή ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες, τη σύνταξη, την προστασία της μητρότητας και τις συλλογικές συμβάσεις. Έδωσε τα καλύτερα παιδιά της για να ηττηθούν οι ιμπεριαλιστές στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και οι φασίστες στο Β’ Παγκόσμιο. Στάθηκε στο πλευρό της Κινέζικης Επανάστασης και όλων των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων, από την Κούβα και το Βιετνάμ ως το Αλγέρι και την Παλαιστίνη για να 'χει ο λαός πατρίδα και να κοπεί το εκμεταλλευτικό  και καταπιεστικό χέρι των ιμπεριαλιστών.
Στον εικοστό αιώνα η εργατική τάξη έδειξε το ταξικό ανάστημά της!
Όμως η παλινόρθωση του καπιταλισμού σε ΕΣΣΔ  και η υποχώρηση των κομμουνιστών άφησαν την παγκόσμια εργατιά χωρίς όραμα, συγκρότηση και καθοδήγηση. Ο προηγούμενος αιώνας τέλειωσε με την επιστροφή ενός αγριότερου καπιταλισμού που θέλησε να πάρει τη ρεβάνς και να πάρει πίσω όσα έχασε.
Θέλει την εργατική τάξη αλυσοδεμένη, φτηνό καύσιμο υλικό στην κερδοφορία του, τον πόλεμο μόνιμη απειλή και τους μετανάστες ξεριζωμένους και θαλασσοπνιγμένους.
Η εργατική τάξη γράφει στη σημαία της: Όχι στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, την εκμετάλλευση.
Ενάντια στη συνεχιζόμενη μνημονιακή αντιλαϊκή πολιτική.
Τα πέντε χρόνια της μνημονιακής κόλασης στη χώρα μας με τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ κλπ τσάκισαν εργατολαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις. Βύθισαν το μεγαλύτερο τμήμα του λαού μας στη φτώχεια, γιγάντωσαν την ανεργία, έσπρωξαν τη νεολαία στην ξενιτιά, ξεπούλησαν το δημόσιο πλούτο, στραγγάλισαν ακόμα και τη δημοκρατία τους. Οι ερπύστριες των ΕΕ και ΔΝΤ τσαλάκωσαν την εθνικολαϊκή περηφάνια και αύξησαν την εξάρτηση από τον ιμπεριαλισμό. Στις εκλογές της 25ης Γενάρη οι δίδυμοι πύργοι της υποτέλειας ηττήθηκαν εκλογικά, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση. «Το τρένο άλλαξε μηχανοδηγό, όμως οι ράγες και οι σταθμοί παραμένουν». Η νέα συγκυβέρνηση  του ΣΥΡΙΖΑ με τους εθνικιστές των ΑΝΕΛ τρεις μήνες τώρα, πατώντας πάνω στον αντιμνημονιακό ψυχισμό του λαού μας, δίνει καθημερινά δείγματα υποταγής, υποτέλειας, δίνει «γη και ύδωρ», όρκους πίστης στην ΕΕ, το ευρώ, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, στις τράπεζες, τους δανειστές και το βαθύ κράτος.
Η εργατιξκή τάξη να βγει στο προσκήνιο

Όλοι αναγνωρίζουμε ότι οι αγώνες εργατών και εργαζομένων μένουν μισοτελειωμένοι. Ότι ο βαθμός συγκρότησης της εργατικής τάξης είναι μικρός. Ότι η εργοδοσία (κράτος και ιδιώτες) αλωνίζει αυξάνοντας τις πιέσεις και τους εκφοβισμούς. Ότι η σημερινή ηγεσία των συνδικάτων, όταν δεν είναι θερμοκήπιο συνδιαλλαγής, είναι αφερέγγυα. Ότι ένα μεγάλο ποσοστό της «νέας εργατικής βάρδιας» είναι έξω από τους αγώνες και τα σωματεία. Πρέπει να ξανακάνουμε τα σωματεία όπλα των εργαζομένων. Πρέπει να γίνει η ταξική αλληλεγγύη μόνιμο καθήκον. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς τώρα δυναμώνοντας την ταξική πτέρυγα στα σωματεία και τις ομοσπονδίες. Μέσα από τους αγώνες! Στα μαρμαρένια αλώνια των αγώνων σ’ όλη τη χώρα μπορεί και πρέπει να ηττηθεί το πνεύμα της αναμονής, του «δε βαριέσαι», της συνδιαλλαγής με την κυβέρνηση, το κράτος, την εργοδοσία. Η νέα αυτοπεποίθηση των εργατών και του λαού χρειάζεται
- Λαϊκές αντιστάσεις, σχολείο διαπαιδαγώγησης
- Πραγματική αριστερά κόντρα στον κυβερνητισμό, αριστερά της λαϊκής αντιπολίτευσης.
- Κομμουνιστική ανασυγκρότηση ώστε να χτίσουμε το επαναστατικό κομμουνιστικό κόμμα, οδηγό και εμπροσθοφυλακή του λαού μας.
Πρωτομαγιά: μέρα αγώνα
Η Πρωτομαγιά είναι μέρα αγώνα, στοχασμού και ταξικής επιθεώρησης των δυνάμεων μας. Ως Μ-Λ ΚΚΕ αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες αλλά τις υπερβαίνουμε. Με σχέδιο, οργάνωση, ενότητα, πάλη. Κανένας δεν είναι ισχυρότερος από τον αποφασισμένο λαό που παλεύει για το δίκιο του. Αυτό δείχνει το Σικάγο και η Καισαριανή. Οι πολεμοκάπηλοι ιμπεριαλιστές με επικεφαλής τις ΗΠΑ επιτίθενται με μανία σ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Από την Ουκρανία ως τη Μέση Ανατολή. Χαράζουν τα σύνορα με αίμα, δολοφονούν άμαχους, συνδαυλίζουν αντιθέσεις, ξεζουμίζουν την εργατική τάξη, βιάζουν το περιβάλλον. Είναι στο χέρι μας να τους σταματήσουμε. Αν δεν το κάνουμε, τους δίνουμε χώρο και ανάσα ζωής, Αν η Μεσόγειος σήμερα γίνεται υγρό φέρετρο για χιλιάδες αδέλφια μας αυτό γίνεται γιατί οι ιμπεριαλιστές έκαναν -κυρίως τη Μέση Ανατολή- αλλά κι όλες τις χώρες του κόσμου «κιμαδομηχανή» για τους ανθρώπους. Μας αφήνουν αδιάφορους τα δάκρυα των Φαρισαίων για ανθρωπιστική βοήθεια. Οι κολασμένοι της γης θέλουν αξιοπρέπεια, δημοκρατία και πατρίδα.
Αγωνιζόμαστε χωρίς σταματημό για να ηττηθούν οι ιμπεριαλιστές και όλοι οι εκμεταλλευτές.
Για να χτίσουμε το κομμουνιστικό κόμμα.
Για να έρθει η εργατική τάξη στο προσκήνιο.
ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και το ΔΝΤ
Για Ειρήνη, Δουλειά, Δημοκρατία,  Εθνική Ανεξαρτησία και Σοσιαλισμό.
Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά
Πρωτομαγιά 2015
Μ-Λ ΚΚΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.